Ο Gary Oldman αφηγητής της AR εφαρμογής του «David Bowie Is»

david-bowie-gary-oldman Floria Sigismondi
ΚΥΡΙΑΚΗ, 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας φέρνει την εμπλουτισμένη έκθεση στις οθόνες των smartphone και tablet.

Την περασμένη Τρίτη κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) εμπνευσμένη από την έκθεση «David Bowie Is». Η κυκλοφορία της εφαρμογής σε iOS και Android συνέπεσε με την συμπλήρωση 72 χρόνων από την γέννηση του εμβληματικού Βρετανού καλλιτέχνη.

Αφηγητής της εφαρμογής είναι ο Gary Oldman, ο οποίος είχε στενή φιλία με τον David Bowie. Οι δύο είχαν συμπρωταγωνιστήσει στο βιογραφικό δράμα «Basquiat» του Julian Schnabel το 1996, ενώ ο Oldman είχε εμφανιστεί στο βιντεοκλίπ του «The Next Day» από τον προτελευταίο δίσκο του Bowie.

AP / Joe Schaber

Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να δουν τρισδιάστατες απεικονίσεις σε υψηλή ανάλυση πλούσιων εκθεμάτων, όπως κοστούμια, χειρόγραφους στίχους, αποσπάσματα από τα ημερολόγια καθώς και έργα τέχνης του Bowie. Η εφαρμογή περιλαμβάνει 60 νέα αντικείμενα τα οποία δεν είχαν παρουσιαστεί στην έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018.

«Αυτή [η εφαρμογή] φέρνει την εκπληκτική έκθεση “David Bowie Is” σε ένα ευρύτερο κοινό. Είναι υπέροχο που οι θαυμαστές του θα την βιώσουν, ήταν μια μεγάλη τιμή που συμμετείχα. Τον βλέπω λιγότερο ως “David Bowie” και περισσότερο ως “ο Dave από το Brixton” και εγώ είμαι “ο Gary από το New Cross”» δήλωσε ο Βρετανός ηθοποιός.

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή, η οποία κοστίζει 7,99 δολάρια, θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της.