Η Carrie Fisher θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον επίλογο του «Star Wars»

star-wars-leia-organa-carrie-fisher
ΚΥΡΙΑΚΗ, 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους πλούσιο ανέκδοτο υλικό με την πριγκίπισσα Leia για το ένατο επεισόδιο της σειράς.

Ο αιφνίδιος θάνατος της Carrie Fisher τον Δεκέμβριο του 2016 σκόρπισε μεγάλη θλίψη στον χώρο του θεάματος και ειδικά στους θαυμαστές των ταινιών «Star Wars», μέσω των οποίων έγινε παγκοσμίως γνωστή ως πριγκίπισσα Leia Organa. Ο θάνατος της όμως έβαλε σε σκέψεις στους παραγωγούς των ταινιών, καθώς ο χαρακτήρας της αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ένατη συνολικά και τελευταία ταινία της νέας τριλογίας.

Στο «Stars Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι» η Leia Organa επιβιώνει με μια μικρή ομάδα της Αντίστασης και η ταινία ολοκληρώνεται αφήνοντας να εννοηθεί πως ο χαρακτήρας της Fisher θα αναλάβει ηγετικό ρόλο ως η τελευταία των Skywalker. Οι παραγωγοί έχουν τονίσει πως δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακή τεχνολογία ή άλλη ηθοποιό για να αντικαταστήσουν την Fisher, βάζοντας έτσι σε ανησυχίες τους θαυμαστές των ταινιών για το αποτέλεσμα.

Lucasfilm / David James

Σύμφωνα όμως με τον αδερφό της ηθοποιού, τον Todd Fisher, οι παραγωγοί είχαν στην διάθεση τους «αρκετό υλικό» με την Leia που είχε γυριστεί για τα «Stars Wars: Η Δύναμη ξυπνά» και «Stars Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι» που δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά στις δύο ταινίες. «Υπάρχουν πολλά λεπτά υλικού, δεν εννοώ μόνο κομμένες σκηνές. Είναι αχρησιμοποίητο, νέο υλικό το οποίο θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην ιστορία. Αυτό είναι που θα ενθουσιάσει τόσο πολύ. Θα φαίνεται όπως έπρεπε, σαν να είχε γυριστεί χθες» τόνισε ο Fisher στο Good Morning America.

Τα γυρίσματα του ένατου επεισοδίου ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο και η ταινία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ο σκηνοθέτης της ταινίας J.J. Abrams είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεση του να μην αντικαταστήσει την Fisher και πως θεωρεί ότι έχει βρει τον τρόπο να τιμήσει την κληρονομιά της ηθοποιού και τον ρόλο της.

Vanity Fair / Annie Leibovitz

Μαζί με τους βετεράνους της σειράς Mark Hamill, Billy Dee Williams και Anthony Daniels θα επιστρέψουν οι Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver και Domhnall Gleeson, Στην ταινία εμφανιστούν επίσης οι Naomi Ackie, Richard E. Grant, Dominic Monaghan, Matt Smith και Keri Russell σε νέους ρόλους.