Οι επαγγελματικές κινήσεις για ένα 100% φυσικό μακιγιάζ

fusiko-makigiaz
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Πώς θα αναδείξτε την πιο φρέσκια όψη σας -στη στιγμή- από έναν μετρ του είδους.

Ο Μάριο Ντεντιβάνοβιτς, ο διασημότερος make up artist στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας και του θεάματος σήμερα -με την Κιμ Καρντάσιαν και την Αριάνα Γκράντε ανάμεσα στη λίστα με τις δεκάδες celebrities πελάτισσές του, και με πάνω από 5,7 εκατομμύρια οπαδούς στο λογαριασμό του στο Instagram-, μοιράζεται μαζί σας τα καλύτερα κόλπα μακιγιάζ για ένα απολύτως φυσικό look, βήμα-βήμα.

Η πρώτη και καλύτερη συμβουλή για την φροντίδα της επιδερμίδας πριν τη διαδικασία του make up είναι μια μάσκα απολέπισης, επειδή αφαιρεί με πολύ ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα και διατηρεί του πόρους καθαρούς. «Αμέσως μετά, μια πλούσια ενυδατική κρέμα θα εξασφαλίσει πως όλα θα εξελιχθούν ομοιόμορφα και ομαλά», γράφει ο Ντεντιβάνοβιτς στη σελίδα του.

Εnergie De Vie The Illuminating & Purifying Exfoliating Mask, Lancome: Μάσκα αποτοξίνωσης και απολέπισης για καθαρή και απαλή επιδερμίδα.

Για τις γυναίκες που βρίσκονται γύρω από την ηλικία των 40, ο make up artist συμβουλεύει: «Μην χρησιμοποιείτε πούδρα επειδή θα δείχνει ακόμη πιο σκληρό ένα ώριμο δέρμα. Προτιμήστε concealer με υγρή μορφή και ουδέτερη απόχρωση, που καλύπτει με μεγαλύτερη φυσικότητα τις ατέλειες».

Diorskin Forever Undercover, Dior: Υγρό κονσίλερ για πλήρη κάλυψη και διάκρεια στο μακιγιάζ.

«Σημαντικός παράγοντας για ένα φυσικό μακιγιάζ ματιών είναι η απουσία πολύ έντονων χρωμάτων στις βλεφαρίδες. Επιμείνετε σε σκιές που ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας και τονίστε λίγο παραπάνω τις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα ανόρθωσης», λέει ο Ντεντιβάνοβιτς.

Τhe Falsies Drama Mascara, Maybelline: Μάσκαρα με ειδική extra black σύνθεση και εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων.

«Το μυστικό για μια μελετημένη φυσική όψη είναι η απόχρωση του foundation, η οποία πρέπει να ταιριάζει απολύτως στον χρώμα και τον τύπο της επιδερμίδας. Και πάντα να βεβαιώνεστε ότι έχετε περάσει τη βάση ομοιόμορφα παντού -μην ξεχνώντας την περιοχή κάτω από το σαγόνι, το λαιμό, μέχρι και το ντεκολτέ».

Le Teint Ultra Flawless Foundation SPF 15 , Chanel: Υγρό φον ντε τεν για φυσικό ματ αποτέλεσμα. 

Το μυστικό για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ με αποτέλεσμα εντελώς φυσικό, εντέλει, είναι το υγρό concealer. «Δουλέψτε το στο μέτωπο, κάτω από τα μάτια, στο πιγούνι και επιμείνετε στις γραμμές μεταξύ μύτης και παρειών», συμβουλεύει ο ειδικός. «Είναι εύκολο να εφαρμοστεί και λειαίνει την επιδερμίδα χωρίς να δείχνει έντονα μακιγιαρισμένη».

Touche Eclat Instant Highlighter, Yves Saint Laurent: Κονσίλερ και highlighter για λάμψη στο πρόσωπο.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ