Νέα σφοδρά πυρά Robert De Niro κατά Donald Trump

robert-de-niro-donald-trump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Χαρακτήρισε τον Αμερικάνο πρόεδρο «πραγματικό ρατσιστή» και τον συνέκρινε με τον Hitler και τον Mussolini.

Ο Robert De Niro δεν έχει κρύψει την...«αγάπη» του για τον Donald Trump και σε μια νέα συνέντευξή του με τον Guardian, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός κατηγόρησε τον Αμερικάνο πρόεδρο για ρατσισμό.

«Όταν βλέπεις κάποιον σαν τον Trump να γίνεται πρόεδρος, σκέφτηκα “για να δούμε τι θα κάνει – ίσως αλλάξει”, αλλά έγινε χειρότερος. Μου έδειξε πως είναι πραγματικός ρατσιστής. Σκέφτηκα ίσως πως ως Νεοϋορκέζος κατανοεί τη διαφορετικότητα στην πόλη, αλλά είναι όσο κακός πίστευα πριν – και ακόμα περισσότερο. Είναι κρίμα, είναι κακό πράγμα σε αυτή τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο De Niro.

REX/Shutterstock / Matt Baron

Όταν ρωτήθηκε εάν θα αποκαλούσε τον Donald Trump «υπέρμαχο της λευκής ανωτερότητας», ο ηθοποιός απάντησε καταφατικά και στη συνέχεια εκτίμησε πως ο Αμερικάνος πρόεδρος έχει φασιστικές τάσεις. «Εάν γινόταν το δικό του, η κατάσταση αυτής της χώρας θα ήταν πολύ κακή. Εννοώ, όπως το καταλαβαίνω, γελούσαν με τον Hitler. Όλοι είναι αστείοι. Ο Hitler έδειχνε αστείος, ο Mussolini έδειχνε αστείος και άλλοι δικτάτορες και τύραννοι δείχνουν αστείοι» συμπλήρωσε ο 75χρονος ηθοποιός.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι πως θα υπάρξουν άνθρωποι στο μέλλον που θα τον βλέπουν ως παράδειγμα και θα επηρεαστούν κατά κάποιο τρόπο, αλλά θα είναι πιο έξυπνοι και θα έχουν περισσότερα χρώματα στην προσωπικότητά τους, θα είναι πιο ευμετάβλητοι και θα έχουν τις ίδιες αξίες με αυτόν, αλλά θα καταφέρουν να πολύ περισσότερα και θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά ως τύραννοι. Αυτή είναι η ανησυχία μου» υπογράμμισε ο De Niro.

Κατά τη διάρκεια την συνέντευξης ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις σε προηγούμενα καυστικά σχόλιά του για τον Αμερικάνο πρόεδρο, με τον ίδιο να καταλήγει πως θα επέλεγε έναν διαφορετικό τρόπο να εκφράσει την αγανάκτησή του. «Ένιωθα πως ήταν κάτι που έπρεπε να πω γιατί είναι βασικό. Ο Trump είναι βασικός, είναι ένας τύπος που νομίζει πως μπορεί να ξεστομίσει ό,τι θέλει. Ήθελα να του πω το ίδιο πράγμα: υπάρχει κόσμος που θα σου πει το ίδιο πράγμα, ανεξάρτητα του ποιος είσαι» σχολίασε ο De Niro.