Emma Watson: «Το 2018 ήταν μονάχα η αρχή για το Time’s Up»

emma-watson
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

«Η ισότητα των φύλων μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν αξιοποιήσουμε τη μετασχηματιστική δύναμη της αλληλεγγύης» τόνισε η ηθοποιός.

Πέραν των ρόλων της ως Ερμιόνη Γκρέιντζερ στις ταινίες «Χάρι Πότερ» και Μπελ στο ριμέικ της «Πεντάμορφης και το Τέρας», η Emma Watson έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια για την κοινωνική δράση της. Η ηθοποιός έγινε μια από τις φωνές του κινήματος Time’s Up, το οποίο δημιουργήθηκε στον απόηχο του σκανδάλου Harvey Weinstein. Στο πλαίσιο της πρώτης επετείου του Time’s Up, η Watson ζήτησε «αλληλεγγύη μεταξύ των επαγγελμάτων και πέραν των συνόρων» για να έρθει πραγματική αλλαγή.

«Σας ευχαριστώ όλους που αποτελέσατε κομμάτι του Time’s Up την περασμένη χρονιά. Από τις αδερφές μου στη βιομηχανία κινηματογράφου, μέχρι τους ακτιβιστές και αγωνιστές ανά τον κόσμο που μας στήριξαν, με έχει εμπνεύσει ο τρόπος κατά τον οποίο ο κόσμος ανοίχτηκε, μοιράστηκε εμπειρίες και συμβουλές και οργανώθηκε ως τμήμα ενός κινήματος για αλλαγή» τόνισε η Watson στην ανάρτησή της στο Instagram.

Στη συνέχεια η Βρετανίδα ηθοποιός σχολίασε πως «η ισότητα των φύλων μπορεί να γίνει πραγματικότητα εάν αξιοποιήσουμε την μετασχηματιστική δύναμη της αλληλεγγύης μεταξύ επαγγελμάτων και πέραν των συνόρων. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, αλλά τα επιτεύγματα μέχρι στιγμής με κάνουν αισιόδοξη για ένα πιο δίκαιο μέλλον. Το 2018 ήταν μονάχα η αρχή».

Τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε γνωστό πως το ταμείο της οργάνωσης, το οποίο προσφέρει νομική στήριξη σε γυναίκες που έχουν πέσει θύμα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, έχει συγκεντρώσει περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές και εκατοντάδες εθελοντές δικηγόρους. Τον Φεβρουάριο του 2018 η Watson έκανε δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου λιρών στο UK Justice and Equality Fund, το οποίο αποσκοπεί να βοηθήσει άτομα που έχουν πέσει θύμα παρενόχλησης.