Οι Spice Girls απέρριψαν μυθική προσφορά για μια αμερικάνικη περιοδεία

spice-girls Stephen Sweet
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο φόβος «εντάσεων» μεταξύ των μελών καθώς και οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις αποτρέπουν εκτεταμένες περιοδείες.

Η ανακοίνωση επανένωσης των Spice Girls την περασμένη χρονιά αρχικά σκόρπισε μεγάλο ενθουσιασμό στους οπαδούς του εμβληματικού girl power συγκροτήματος των 1990s, όμως στην συνέχεια εκφράστηκαν προβληματισμοί για την φύση του reunion. Όπως φαίνεται τα προβλήματα του παρελθόντος δεν ξεπεράστηκαν πλήρως, ενώ σε αυτά έχουν προστεθεί νέες υποχρεώσεις καθιστώντας έτσι πιο δύσκολη την επανένωση.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της βρετανικής Sun, οι Spice Girls αναγκάστηκαν να απορρίψουν μια προσφορά για αμερικάνικη περιοδεία η οποία θα τους απέφερε περίπου 80 εκατομμύρια λίρες. Πηγή του άρθρου σημείωσε πως το συγκρότημα φοβάται πως μια περιοδεία στην Βόρεια Αμερική θα «έτρωγε πάρα πολύ χρόνο το 2019», ενώ παράλληλα γνωρίζουν πως μια τέτοια περιοδεία ενδέχεται να προκαλέσει προστριβές και εντάσεις μεταξύ των μελών, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.

«Έδωσαν 47 συναυλίες στην τελευταία περιοδεία, η οποία ήταν πολύ δύσκολη και είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν εμφανίσεις σε Νότια Αμερική, Αυστραλία, Ασία και Αφρική. Όλες έχουν οικογένειες που πρέπει να λάβουν υπόψη, δεν είναι ελεύθερες γυναίκες που μπορούν να τα παρατήσουν όλα και να φύγουν. Αυτή τη στιγμή εξετάζουν την πιθανότητα να κάνουν λίγες συναυλίες στις ΗΠΑ τον Ιούλιο και Αύγουστο όταν τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε διακοπές από το σχολείο και θα μπορούν να τις συντροφεύσουν» τόνισε η πηγή του άρθρου.

Εκτός όμως των οικογενειακών ζητημάτων που αποτρέπουν μια μεγάλη περιοδεία των τεσσάρων Spice Girls στην Αμερική, υπάρχουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις πέραν του συγκροτήματος που καθιστούν κάτι τέτοιο δύσκολο. Η Victoria Beckham (η οποία δεν συμμετέχει στις ερχόμενες εμφανίσεις των Spice Girls) άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να εστιάσει στην διαχείριση της επιχείρησης της, ενώ η Mel B εμφανίζεται ως κριτής στο «America’s Got Talent».

Τέλος, η πηγή της Sun εξέφρασε την άποψη πως είναι «σχεδόν απίθανο» να κυκλοφορήσει νέα μουσική από τις Spice Girls, καθώς όλα τα μέλη βρίσκονται σε «διάφορες φάσεις επανεκκίνησης» ως solo καλλιτέχνες.