O απολυμένος σκηνοθέτης του «Bohemian Rhapsody» χαιρετά τη Χρυσή Σφαίρα

bryan-singer
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Twentieth Century Fox αντικατέστησε τον Bryan Singer λίγο πριν ολοκληρώσει τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας.

Ο Brian Singer χαιρέτησε την βράβευση του «Bohemian Rhapsody» με δύο Χρυσές Σφαίρες, παρά το γεγονός ότι απολύθηκε από την παραγωγή. Τόσοι οι παραγωγοί όσο και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Rami Malek απέφυγαν μάλιστα να αναφέρουν τον Singer κατά την αποδοχή των βραβείων τους στην επίσημη τελετή της περασμένης Κυριακής.

Μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, ο Singer μοιράστηκε μια φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας, όπου κάθεται σε μια καρέκλα σκηνοθέτη και δίνει οδηγίες στον Malek καθώς αναπαριστούν μια σκηνή του βιντεοκλίπ «I Want To Break Free» των Queen. «Τι τιμή. Ευχαριστώ» αναφέρει στην λεζάντα ο σκηνοθέτης, προσθέτοντας το hashtag για το Hollywood Foreign Press Association, το σώμα το οποίο αποφασίζει για τις Χρυσές Σφαίρες.

Η παραγωγή της βιογραφικής ταινίας είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, αρχικά με την αντικατάσταση του Sacha Baron Cohen από τον Rami Malek, ενώ συνέχεια ο Singer απολύθηκε από την παραγωγή της ταινίας τον Δεκέμβριο του 2017 και αντικαταστάθηκε από τον Dexter Fletcher. Σύμφωνα με την φημολογία που αναπτύχθηκε, το καστ είχε εκφράσει σοβαρά προβλήματα με την συμπεριφορά του σκηνοθέτη, ο οποίος φέρεται να καθυστερούσε συστηματικά.

Ο Singer από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως το στούντιο δεν του έδωσε άδεια να επιστρέψει στις ΗΠΑ για την ιατρική φροντίδα ενός γονέα του και διέψευσε τις φήμες για διαπληκτισμούς με τον Malek. Παρά το γεγονός ότι ο Fletcher ανέλαβε τα γυρίσματα της ταινίας για περίπου δύο εβδομάδες, η σκηνοθεσία του «Bohemian Rhapsody» τελικά χρεώθηκε στον Singer λόγω των κανονισμών της συντεχνίας σκηνοθετών.