8 δημοφιλείς «τελευταίες κατοικίες» μουσικών αστέρων

8-dimofileis-teleutaies-katoikies-mousikon-asteron-dimofileis-teleutaies-katoikies-mousikon-asteron

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Η «τελευταία κατοικία» αγαπημένων καλλιτεχνών -σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς- είναι για τους fans ένας τόπος λατρείας, τουριστικό αξιοθέατο, αλλά πολλές φορές και τόπος… βανδαλισμού.

Elvis Presley - Memphis, Tennesse

Η τελευταία κατοικία του «Βασιλιά», είναι στο μέρος όπου έζησε και τα τελευταία χρόνια της ζωής του, στη Graceland. Περίπου 60.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι επισκέπτονται τον τάφο του Presley, σαν μέρος της ξενάγησης. Η καλύτερη μέρα για επίσκεψη είναι η επέτειος του θανάτου του, στις 16 Αυγούστου.

Jim Morrison - Παρίσι

Στο κοιμητήριο Père Lachaise cemetery κείτεται ο τραγουδιστής των Doors, και μέλος του Club 27 (καλλιτεχνών που πέθαναν σε ηλικία 27 ετών). Οι φήμες γύρω από το σημείο είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, αφού λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο από τον τάφο του Morrison και επίσης ότι είναι τόπος οργίων, μέρος διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και κλοπής, καθώς κάποια αντικείμενα από τον τάφο αφαιρέθηκαν το 2000. Οι βανδαλισμοί επίσης, δεν έχουν λείψει, αφού ο τάφος έχει στολιστεί αρκετές φορές και με graffiti.

Johnny Cash - Hendersoville, Tennessee

Ένας λόγος για να επισκεφτεί κανείς την πόλη είναι να αποτίσει φόρο τιμής στον τεράστιο αυτό καλλιτέχνη, τον Άνδρα με τα Μαύρα που έφυγε από τη ζωή το 2003, ακολουθώντας την αιώνια αγαπημένη του June Carter, η οποία είναι φυσικά, θαμμένη δίπλα του.

Jimi Hendrix - Renton,Washington

Είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, στο Greenwiew Memorial Cemetary, στο Renton, όπου μεγάλωσε ο Hendrix. Το μνημείο είναι φτιαγμένο από γρανίτη και μάρμαρο, με σκαλιστά τα πορτρέτα του κιθαρίστα και διάσημες φράσεις τους.

Frank Sinatra, Palm Springs, California

Μετά τον θάνατό του το 1998, το σώμα του Frank Sinatra θάφτηκε σε ένα κοιμητήριο κοντά στο Palm Springs της California, μαζί με ένα μπουκάλι Jack Daniels κι ένα πακέτο τσιγάρα Camel στο κοστούμι του. Στίχοι από το κλασικό κομμάτι του «The best is yet to come» είναι σκαλισμένοι επάνω στην ταφόπλακα.

Bon Scott- Freemantle, Αυστραλία

Ακόμα και στην άλλη πλευρά του κόσμου υπάρχουν τάφοι που συγκεντρώνουν κοσμοσυρροή, όπως αυτός του πρώτου τραγουδιστή των AC/DC. Ο τάφος αυτός μάλιστα, έγινε και αφορμή για μια ταινία, το «Thunderstuck» στην οποία μια παρέα εφήβων προσπαθεί να θάψει τον φίλο τους, δίπλα στον Bon Scott, το μεγάλο του ίνδαλμα.

Bob Marley - Nine Miles, Τζαμάικα

Από το 1991, όταν η τζαμαϊκανή κυβέρνηση κήρυξε κι επίσημα, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου reggae τραγουδιστή στις 6 Φεβρουαρίου επίσημη αργία, χιλιάδες θαυμαστές του από όλο τον κόσμο, διοργανώνουν ετήσιο μουσικό φεστιβάλ κοντά στον τάφο του –ένα τεράστιο μαυσωλείο μόλις μερικά μέτρα δίπλα στο σπίτι που έζησε τα παιδικά του χρόνια- στο χωριό Nine Miles.

Buddy Holly - Lubboc, Texas

Αν και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 22 ετών σε ένα αεροπορικό δυστύχημα, το σημάδι του στη μουσική θα ζει αιώνια. Στη γενέτειρά του στο Texas οι αφοσιωμένοι του fans τιμούν τη μνήμη του και μάλιστα το 2009 στην επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατο του, θαυμαστές του ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο για να βρεθούν στην τελετή.