Αυτές είναι οι δέκα πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2019

aeroplano
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η AirlineRatings.com έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις πιο ασφαλείς αεροπορικές για τη χρονιά που ξεκίνησε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως την καταγραφή σοβαρών περιστατικών ή και πτώσεων, το κέρδος, τα κίνητρα ασφάλειας, την παλαιότητα του στόλου, μεταξύ άλλων, η AirlineRatings.com κατέληξε στην παρακάτω λίστα με τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Qantas της Αυστραλίας με ιστορία από το 1921, αποτελώντας την παλαιότερη αεροπορική με συνεχή λειτουργία και την πιο έμπειρη. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Alaska Airlines, η οποία όμως ίσως προκαλέσει εκνευρισμό στους τακτικούς πελάτες της, καθώς αύξησε το κόστος στις χειραποσκευές και μείωσε κάποιες φιλικές προς τον πελάτη τακτικές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η All-Nippon, η μεγαλύτερη αεροπορική της Ιαπωνίας, η οποία έχει και τις πιο καθαρές καμπίνες από κάθε άλλη αεροπορική.

© George Hall/Clay Lacy 2005

Η Qantas κατακτά την κορυφή

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η American Airlines, η οποία εκτός από το ιστορικό ασφάλειας, θέλει να βοηθήσει τους επιβάτες να βελτιώσουν την υγεία τους ενώ ταξιδεύουν, μέσω μιας εφαρμογής χαλάρωσης και διαλογισμού. Την πεντάδα συμπληρώνει η Austrian Airlines, η οποία εξυπηρετεί περίπου 130 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η τελική δεκάδα έχει ως εξής:
1. Qantas (Αυστραλία)
2. Alaska Airlines (ΗΠΑ)
3. All-Nippon (Ιαπωνία)
4. American Airlines (ΗΠΑ)
5. Austrian Airlines (Αυστρία)
6. British Airways (Ηνωμένο Βασίλειο)
7. Cathay Pacific (Χονγκ Κονγκ)
8. Emirates (Ντουμπάι)
9. Eva Air (Ταϊβάν)
10. Finnair (Φινλανδία)