Τα 10 βασικά βήματα για μια αψεγάδιαστη ρουτίνα ομορφιάς

omorfia-peripoiisi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ένας μικρός οδηγός για την αποκατάσταση, ανανέωση και διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας σας 24/7.

Εμπνευσμένη από τις ιεροτελεστίες ομορφιάς των Γιαπωνέζων γκεϊσών, αυτή η πολυεπίπεδη ρουτίνα που προτείνει η Νοτιοκορεάτισσα make up artist Saem Mool Jung, μπορεί να γίνει το κρυφό μυστικό όπλο της γοητείας σας:

Το βράδυ

-Απομακρύνετε το μακιγιάζ χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό έλαιο σε μορφή τζελ εκτελώντας ήπιες, κυκλικές κινήσεις μασάζ με τα δάχτυλά σας.

-Περάστε ακόμη μια φορά την επιδερμίδα με ένα καθαριστικό mousse και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

-Ακολουθεί το toner και λίγο πριν τον βραδινό ύπνο απλώστε στο πρόσωπο μια μάσκα ενυδάτωσης, ώστε να ξυπνήσετε με ένα πρόσωπο ξεκούραστο, γεμάτο λάμψη.

Την επόμενη μέρα

-Αφού πλύνετε το πρόσωπο με νερό ή λοσιόν, για να επαναφέρετε τη χαμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας, κάντε ένα μασάζ λίγων λεπτών χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες από λάδι προσώπου.

-Αφού απορροφηθεί το έλαιο, απλώστε ένα serum γύρω από τα μάτια και σε όσες περιοχές του προσώπου εμφανίζονται μικρές γραμμές έκφρασης (στόμα, φρύδια).

-Αν το δέρμα σας δείχνει λίγο περισσότερο ξηρό από το κανονικό, εφαρμόστε ένα serum με πιο παχύρρευστη υφή και φόρμουλα βασισμένη σε έλαια.

-Μια κρέμα χειλιών που θα απλώσετε ακόμη και σε σημεία πάνω ή δίπλα από τα χείλη, είναι μια σωτήρια κίνηση για  την εξαφάνιση των γραμμών έκφρασης, οι οποίες δείχνουν εντονότερες σε ένα κρύο περιβάλλον.

-Εξοπλισθείτε με μια αντηλιακή κρέμα προσώπου ευρέως φάσματος, την οποία θα εφαρμόζετε συχνά-πυκνά μέσα στην ημέρα.

-Ολοκληρώστε τη φροντίδα με ένα ενυδατικό σπρέι που θα ψεκάσετε σε όλο το πρόσωπο.

Πρωί-βράδυ

Ενυδάτωση εις διπλούν. Το πρωί θέλετε μια κρέμα που να προστατεύει, το βράδυ κάποια που να επισκευάζει.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ