Τα ραντεβού ομορφιάς, που θωρακίζουν την υγεία

gunaika-omorfia-xamogelo-dontia-ksanthia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μάθετε πώς μια επίσκεψη για μανικιούρ μετατρέπεται σε ιδανικό τσεκάπ του πεπτικού συστήματος ή πώς το ανοσοποιητικό σας θωρακίζεται μέσα από ένα ραντεβού με τον οδοντίατρο ή το δερματολόγο σας.

Το πιστεύετε ή όχι, είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο: μια επίσκεψη σε πιστοποιημένη αισθητικό, πολλώ μάλλον σε κάποιον επιστήμονα της δερματολογίας ή της οδοντιατρικής, διασφαλίζει τη διατήρηση της νεότητάς σας. Οι ειδικοί εξηγούν:

Μια λεμφική κούρα καθαρισμού μειώνει την πιθανότητα λοιμώξεων

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου σώματος, άρα η φροντίδα του πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα -και όχι μόνο για καλλωπιστικούς λόγους. «Μια ρουτίνα ομορφιάς που περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση από τα χέρια μιας επαγγελματίας αισθητικού, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, οξυγονώνει τους ιστούς, οδηγεί σε άμεση βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και απομακρύνει τις τοξίνες» λέει η αισθητικός Μαίρη Φιλιππαίου, ιδιοκτήτρια του MF Day Spa και εξηγεί: «Δυο φορές το μήνα, κάνε μια λεμφική θεραπεία προσώπου, η οποία εφαρμόζεται με ενδοδερμικό μασάζ. Αυτή η απολαυστική διαδικασία έχει την ικανότητα να διοχετεύει το λίπος μακριά από το πρόσωπο και να ενισχύει την άμυνα του δέρματος κατά των λοιμώξεων. Μαζί, αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγή κολλαγόνου κι έτσι σβήνει τις ρυτίδες».

Το τακτικό μανικιούρ θωρακίζει τον οργανισμό από μολυσματικές ασθένειες

Τα περιποιημένα, απαστράπτοντα και καλοβαμμένα νύχια αποτελούν ένα ακαταμάχητο όπλο θηλυκότητας -κανείς δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό. Αναλογιστείτε όμως, πώς μια πρώτη ματιά από μια έμπειρη ειδικό μπορεί να αποτελέσει και σήμα κινδύνου στην υγεία σας. «Τα νύχια που αλλάζουν σχήμα, υφή και φυσικό τόνο υποδηλώνουν πως κάτι δεν πάει καλά μέσα στον οργανισμό γενικότερα», λέει η ειδική αισθητικός-ονυχοπλαστικός Λένα Λιβέρη και εξηγεί: «Πολλές εγκάρσιες γραμμές στη επιφάνεια του νυχιού πιθανολογούν μια μικροβιακή προσβολή (στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο) ή έκζεμα. Υποψιαστείτε και μια σειρά από άλλες μολυσματικές ασθένειες όπως η ψωρίαση ή πεπτικά προβλήματα -ιδίως αν παρατηρήσετε μικρούς λευκούς ή κίτρινους λεκέδες. Ταυτόχρονα, ελέγξτε μια πιθανή υπολειτουργία του θυρεοειδούς, έλλειψη σιδήρου στη διατροφή σας ή απειλή από διαβήτη, αν τα νύχια σας σπάνε εύκολα και ο φυσικός τόνος των νυχιών σας είναι υπερβολικά κίτρινος».  

Ο τακτικός καθαρισμός της οδοντοστοιχίας προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές νόσους

Αν το σκούρο χρώμα των δοντιών σας έχει φτάσει σε σημείο όπου απαιτείται δραστικός καθαρισμός και λεύκανση, επισκεφθείτε πρώτα έναν ειδικό περιοδοντολόγο. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλές άλλες παράμετροι της υγείας σας, πιθανώς να είναι προ των πυλών. «Μια χρόνια φλεγμονή -σαν την ύπουλη περιοδοντίτιδα-, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όλα τα όργανα και ιστούς και να αποτελέσει σοβαρό παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες όπως η καρδιαγγειακή νόσος ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση και η πρόωρη γέννηση παιδιών ή η γέννηση παιδιών με ελαττωμένο βάρος», λέει η περιοδοντολόγος Μαριάννα Λουκιδέλη. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, η λεύκανση είναι αρνητικός παράγοντας της στοματικής υγείας, με μοναδική δικλείδα ασφαλείας, τον συστηματικό καθαρισμό ούλων και δοντιών σε πυκνότερα χρονικά διαστήματα, μικρότερα του εξαμήνου».  

 Ο δερματολόγος δεν είναι μόνο για ενέσιμες θεραπείες

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το δερματολόγο σας για μια ένεση υαλουρονικού οξέος ή για τη θεραπεία της ακμής, ζητήστε του να τσεκάρει και κάποιους σπίλους στο δέρμα σας που θεωρείτε ύποπτους (τα έμπειρα μάτια του διαβάζουν την επιδερμίδα σας σαν ανοιχτό βιβλίο). «Το μελάνωμα θεραπεύεται 100% αν διαγνωσθεί σε πρώιμο στάδιο», λέει ο κορυφαίος των δερματολόγων, Dr. Howard Murad και προσθέτει: «Μια απλή εξέταση της επιδερμίδας μπορεί να αποκαλύψει ποικίλα ενδοκρινολογικά προβλήματα, παθήσεις στα νεφρά ή το συκώτι, ακόμη και υποψίες για καρδιαγγειακές νόσους ή εμφάνιση διαβήτη».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ