Ο Thom Yorke θα απουσιάσει από την εισαγωγή των Radiohead στο Rock and Roll Hall of Fame

thom-yorke Richard Isaac
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

«Πάντα ήμασταν πολύ μπλαζέ με τέτοια πράγματα» σχολίασε ο frontman του βρετανικού συγκροτήματος.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως οι Radiohead θα μπουν στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί με τους Janet Jackson, The Cure, Stevie Nicks, Roxy Music, Def Leppard και The Zombies. Η επίσημη τελετή εισαγωγής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου, όμως ο Thom Yorke αποκάλυψε πως δεν σκοπεύει να παρευρεθεί σε αυτή λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων».

«Δεν μπορώ. Ξέρω ότι δεν μπορώ, επειδή υπάρχουν όλα αυτά τα κομμάτια για πιάνο που έχω γράψει. Υπάρχει η φιλαρμονική του Παρισιού, οπότε πρέπει να είμαι εκεί για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο frontman των Radiohead στο Variety για την απόφασή του. Ο Yorke έχει γράψει μουσική για το γαλλικό ντουέτο Katia και Marielle Labèque, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στο Παρίσι στις 7 Απριλίου, εννέα μέρες μετά την τελετή εισαγωγής του Rock and Roll Hall of Fame.

REX/Shutterstock / Mairo Cinquetti

«Το Rock and Roll Hall of Fame… πάντα ήμασταν πολύ μπλαζέ με τέτοια πράγματα. Οπότε δεν θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν. Απλά νομίζουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε ακριβώς. Μας το έχουν εξηγήσει, οπότε είναι cool. Αλλά δεν το καταλαβαίνουμε πραγματικά ως Άγγλοι» εξήγησε ο Yorke. Οι Radiohead έχουν τονίσει στο παρελθόν πως σέβονται τις τιμές που τους αποδίδουν, όμως τους είναι αδυνατούν να τις κατανοήσουν πραγματικά.

«Νομίζω πως το πρόβλημά μας ουσιαστικά είναι πως όλες οι τελετές βραβείων στη Μεγάλη Βρετανία βρωμάνε. Μεγαλώσαμε με τα BRITs, τα οποία είναι σαν ένα μεθυσμένο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο δεν θέλεις να εμπλακείς. Οπότε, ναι, δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε» συμπλήρωσε γελώντας ο Βρετανός τραγουδιστής.

Πέραν όμως των Radiohead, ο Yorke ενδέχεται να προσκληθεί σε μια άλλη μεγάλη τελετή φέτος, αυτή των Όσκαρ. Η μουσική που έγραψε για το ριμέικ του «Suspiria» που σκηνοθέτησε ο Luca Guagagnino έχει βρεθεί στη βραχεία λίστα των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία που θα απονεμηθούν τον Φεβρουάριο.

«Ελπίζω να προταθεί. Θα ήταν υπέροχο, επειδή ήταν ενάμιση έτος της ζωής που δούλεψα πολύ σκληρά πάνω σε αυτό. Οπότε, ξέρεις, ορισμένες φορές είναι ωραίο να σε αναγνωρίζουν» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Yorke.