O Bob Dylan μέσα από τη ματιά του Martin Scorsese

bob-dylan Daniel Kramer
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

To «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story By Martin Scorsese» θα κυκλοφορήσει μέσω της πλατφόρμας του Netflix.

Για πολλά χρόνια κυκλοφορούν φήμες πως ο Martin Scorsese ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον Bob Dylan και, σύμφωνα με άρθρο του Variety, η ταινία θα κυκλοφορήσει τελικά μέσω του Netflix. Η ταινία τιτλοφορείται «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story By Martin Scorsese», όμως η πλατφόρμα streaming δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

Το ντοκιμαντέρ του Scorsese περιστρέφεται γύρω από την «Rolling Thunder Revue» περιοδεία του Dylan που πραγματοποιήθηκε στη διετία 1975-76 με τη συμμετοχή των Joan Baez, T Bone Burnett, Allen Ginsberg, Ringo Starr, Joni Mitchell, Patti Smith και Bette Midler, μεταξύ πολλών άλλων.

Shutterstock

Όπως εξηγεί το άρθρο, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης φέρεται να εργαζόταν με άκρα μυστικότητα τα τελευταία χρόνια πάνω στην ταινία, παίρνοντας συνεντεύξεις από πολλούς καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοδεία, καθώς και τον ίδιο τον Dylan.

Ο τίτλος της ταινίας περιλαμβάνει τη λέξη «story», υπονοώντας πως ενδέχεται να περιλαμβάνει ορισμένα μυθοπλαστικά στοιχεία. Η πηγή του Variety μάλιστα χαρακτήρισε την ταινία «εν μέρει ντοκιμαντέρ, εν μέρει συναυλιακή ταινία, εν μέρει παρανοϊκό όνειρο».