Η Μαίρη Πόπινς ήρθε για να μείνει

mary-poppins-returns
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Παρά τις «χαμηλές πτήσεις» στα διεθνή box office, η Disney φαίνεται αποφασισμένη για ένα franchise με την μαγική νταντά.

Τα τελευταία χρόνια η Disney έχει βαλθεί να δημιουργήσει ριμέικ πολλών κλασικών ταινιών της, από την «Πεντάμορφη και το Τέρας» και τον «Πινόκιο», μέχρι τον «Βασιλιά των Λιονταριών» και τον «Αλαντίν». Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια συνέχεια στην «Μαίρη Πόπινς», με την Emily Blunt να αναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο από την Julie Andrews.

Παρά τις υψηλές προσδοκίες της Disney, οι εισπράξεις της ταινίας «Η επιστροφή της Μαίρη Πόπινς» στα διεθνή box office είναι σχετικά χαμηλές μέχρι στιγμής - σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια όταν το μπάτζετ ήταν 130 εκατομμύρια δολάρια. Οι θερμές κριτικές που έχει λάβει όμως η ταινία φαίνεται πως έχουν πείσει την Disney να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην μαγική νταντά, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Bob Marshall.

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής Sun, όταν ο Marshall ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός σίκουελ, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως μια συνέχεια βρίσκεται ήδη στα «πρώιμα στάδια» σχεδιασμού. Ο Marshall απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όμως σχολίασε πως η P. L. Travers είχε γράψει οχτώ βιβλία με την Μαίρη Πόπινς τα οποία θα μπορούσαν εύκολα να αποτελέσουν βάση για περεταίρω ταινίες.

Ο σκηνοθέτης μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα και συνέκρινε τον χαρακτήρα της Μαίρη Πόπινς με τον Τζέιμς Μποντ και τις ταινίες «Star Wars», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η οι περιπέτειες με τη μαγική νταντά θα μπορούσαν να συνεχίσουν επ’ άπειρον.