Ο «Aquaman» ξεπέρασε τον «Σκοτεινό Ιππότη»

aquaman
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η νέα ταινία των Warner και DC έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στα διεθνή box office.

Το «Aquaman», η πρώτη solo ταινία της Warner με τον Jason Momoa να ενσαρκώνει τον κλασικό υπερήρωα της DC, ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στα διεθνή box office. Πρόκειται για την τρίτη ταινία με ήρωες της εμβληματικής εταιρείας κόμικ που το καταφέρνει και πλέον έχει ξεπεράσει το «Σκοτεινός Ιππότης» που είχε σκηνοθετήσει ο Christopher Nolan το 2008.

Παρά την αξιοσημείωτη επίδοση του υδάτινου υπερήρωα, η Marvel έχει με διαφορά τις πιο πετυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές των κόμικ. Η νέα ταινία του James Wan βρίσκεται στην όγδοη θέση των πιο πετυχημένων ταινιών υπερηρώων, πίσω από τις «Μαύρος Πάνθηρας», «Iron Man 3» και «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος».

DC

O Christian Bale είναι ο πιο πετυχημένος κινηματογραφικός Batman, με την τριλογία του Christopher Nolan να έχει συνολικές εισπράξεις 2,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επόμενη ταινία που φιλοδοξεί να περάσει είναι το «Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή» του 2012, με συνολικές εισπράξεις 1,084 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς περνάνε όμως οι εβδομάδες, το έργο του Aquaman θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο αφού ήδη έχει χάσει την πρωτιά στα αμερικάνικα box office από τη νέα κωμωδία «The Upside» με τους Bryan Cranston και Kevin Hart, η οποία έκοψε εισιτήρια αξίας 19,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της.

Αυτό που έχει κάνει τη διαφορά για το «Aquaman» είναι οι επιδόσεις της ταινίας εκτός ΗΠΑ, όπου οι εισπράξεις εκτιμώνται στα 713 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 286 εκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικάνικες αίθουσες. Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακά «μεγάλοι» ήρωες της DC, όπως ο Batman και ο Superman, η εξέλιξη αυτή έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα την Warner που βρίσκει λύσεις σε λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό ήρωες, όπως την Wonder Woman, τον Aquaman και την Harley Quinn.