Nirvana ή Foo Fighters;

dave-grohl-foo-fighters
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το YouTube αποκάλυψε ποιο από τα δύο σχήματα του Dave Grohl ήταν το πιο δημοφιλές για το 2018.

Ο Dave Grohl πρόσφατα γιόρτασε πρόσφατα τα 50ά γενέθλιά του και παράλληλα έμαθε ποιο από τα συγκροτήματά του ήταν το πιο δημοφιλές για το 2018. Η απάντηση στο ερώτημα «Nirvana ή Foo Fighters» άλλωστε δεν είναι εύκολη, καθώς τα δύο συγκροτήματα έχουν χαράξει τις δικές τους πορείες.

REX/Shutterstock / Stephen Sweet

Την απάντηση όμως φαίνεται πως την έχει το YouTube, τουλάχιστον σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κόσμο για την περασμένη χρονιά. Τα στοιχεία του κολοσσού στον χώρο του streaming έδειξαν πως τελικά οι Nirvana ήταν «οριακά» πιο δημοφιλείς από τους Foo Fighters, καθώς το συγκρότημα που σχημάτισε ο Kurt Cobain είχε περίπου 22,9 εκατομμύρια views, έναντι 22,7 εκατομμυρίων views του νεότερου σχήματος του Grohl.

Shutterstock

Πέραν όμως των Nirvana και Foo Fighters, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και για τα side-projects και λοιπές συνεργασίες του Αμερικάνου μουσικού. Οι συνεργασίες του Grohl με τους Queens Of The Stone Age είχαν 6,35 εκατομμύρια views, ενώ οι συμμετοχές του με τους Tenacious D του Jack Black έπιασαν τα 4,68 εκατομμύρια streams. Τέλος οι Them Crooked Vultures, το super-group του Grohl με τους Josh Homme και John Paul Jones, είχαν μόλις 128.000 views στην πλατφόρμα streaming.