Η Alicia Keys θα παρουσιάσει τα φετινά Grammy

alicia-keys Kristina Bumphrey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Kendrick Lamar, Drake και Brandi Carlile είναι τα μεγάλα φαβορί για διάκριση στα βραβεία που θα απονεμηθούν τον Φεβρουάριο.

Οι διοργανωτές των Grammy ανακοίνωσαν πως η Alicia Keys θα είναι οικοδέσποινα της επίσημης τελετής βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση για την συμμετοχή της πολυβραβευμένης τραγουδίστριας, η οποία έχει τιμηθεί με 15 βραβεία Grammy, ανακοινώθηκε μέσω του Twitter.

«Ξέρω πως νιώθει να είναι κανείς σε εκείνη την σκηνή και θα φέρω εκείνη την ατμόσφαιρα και ενέργεια. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα είμαι ο τελετάρχης στην μεγαλύτερη βραδιά στην μουσική που γιορτάζει την δημιουργικότητα, την δύναμη και την μαγεία» δήλωσε η Keys στην σχετική συνέντευξη τύπου, συμπληρώνοντας πως είναι «ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για όλες τις υπέροχες γυναίκες που είναι υποψήφιες αυτή την χρονιά».

Ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης Neil Portnow σχολίασε πως η Keys είναι «η τέλεια επιλογή» για τον ρόλο του παρουσιαστή των βραβείων. «Σε όλη την διάρκεια της εκπληκτικής καριέρας της, την έχω δει να γίνεται μια ισχυρή δύναμη στην βιομηχανία της μουσικής και πέραν από αυτή» εξήγησε ο Portnow, ενώ παράλληλα εκθείασε την Keys «ως καλλιτέχνης που μιλά στην δύναμη της μουσικής για το καλό, ως πρότυπο και ως εκπρόσωπος για την αλλαγή».

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Grammy ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα, με τον Kendrick Lamar να οδηγεί την κούρσα καθώς θα διαγωνιστεί σε οχτώ κατηγορίες. Ακολουθούν ο Drake με επτά υποψηφιότητες και η Brandi Carlile με έξι υποψηφιότητες.