Τα πιο hot μυστικά της σεζόν στο μακιγιάζ για νεανική εμφάνιση

gunaika-ksanthia-omorfia-xamogelo-afeleies
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Tips και tricks στο μακιγιάζ για να παγώσετε τον χρόνο.

Φωτεινό βλέμμα, βελούδινη επιδερμίδα, ζουμερά χείλη -οι βασικές προϋποθέσεις για να δείχνετε νεότερη και πιο σαγηνευτική σε κάθε σας εμφάνιση. Απλά, υιοθετήστε τα παρακάτω έξυπνα τρικ μακιγιάζ, λίγο πριν ένα σημαντικό ραντεβού.

Βλεφαροπλαστική με eyeliner

Ανορθώστε στο λεπτό το κουρασμένο βλέμμα σας τονίζοντας περισσότερο το περίγραμμα των ματιών και λιγότερο τα βλέφαρα. Με ένα γκρι-καφέ, βαθύ μπλε ή σκούρο λαδί eyeliner σχεδιάστε μια λεπτή γραμμή στη βάση των άνω και κάτω βλεφαρίδων.

Couture Kajal 02 Blue Cobalt Eyeliner, Yves Saint Laurent: Eyeliner για σκούρο έκτονο βλέμμα.

Ανόρθωση ζυγωματικών με το σωστό ρουζ

Για να ζωντανέψετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, απλώστε το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά και όχι πολύ κοντά στις ρινοπαρειακές γραμμές ή κάτω από τα μάγουλα. Προτιμήστε αποχρώσεις του ροζ (αποφεύγοντας τις πορτοκαλί), ενώ όσον αφορά στην υφή, επενδύστε σε ένα κρεμώδες ρουζ, που χαρίζει σατινέ λάμψη.  

Blush of Roses, Dolce Gabbana: Βελούδινο κρεμώδες ρουζ.

Εφέ botox με μολύβι φρυδιών

Τα άτονα φρύδια ή το ημικύκλιο σχήμα που καταλήγει προς τα κάτω κάνουν την όψη σας να δείχνει κουρασμένη και λυπημένη. Ανασχεδιάστε το τόξο των φρυδιών σας με ένα μολύβι επιμένοντας σε ανοδικές κινήσεις όσο πλησιάζετε στις άκρες των φρυδιών και κατόπιν περάστε με ένα πινέλο φρυδιών λίγη μάσκαρα σε όλο το εσωτερικό. Αυτό το τρικ θα βοηθήσει τα φρύδια σας να φαίνονται πιο ζωντανά και το βλέμμα σας εντονότερο.

Master Shape Brow Deep Brown, Maybelline New York: Μολύβι για καλοσχηματισμένα φρύδια με φυσικό κερί.

Εξαφάνιση ρυτίδων με primer

Απλώνοντας το φον ντε τεν κατευθείαν σε μια επιδερμίδα που έχει ορατά σημάδια έκφρασης, μικρές ρυτίδες ή έντονους πόρους, είναι πιθανό το «βαρύ» υλικό να σπάσει λίγο μετά, τονίζοντας  περισσότερο τις ατέλειες. Το τέλειο καμουφλάζ που κρύβει χρόνια απαιτεί το εξής κόλπο: μετά την ενυδατική κρέμα, απλώστε σε όλο πρόσωπο primer. Αυτό το «θαυματουργό» προϊόν έχει την ιδιότητα να λειαίνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας, να εκμηδενίζει την λιπαρότητα και να καλύπτει απόλυτα κάθε ατέλεια, διατηρώντας αναλλοίωτο το μακιγιάζ. Ολοκληρώστε την «βιτρίνα» σας με ένα ελαφρύ, υγρό foundation, για να δείχνει η επιδερμίδα σας πιο φρέσκια και νεότερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Photo Finish Primerizer, Smashbox: Ενυδατικό primer με 24ωρη διάρκεια.

Πλούσια, σαρκώδη χείλη με περλέ φινίρισμα

Τα μπεζ-καφέ κραγιόν μπορεί να δείχνουν ιδανικά για ένα επαγγελματικό nude look, ωστόσο προσθέτουν περισσότερη «ωριμότητα» στην όψη σας. Ειδικά αν τα χείλη σας είναι μικρά, αυτές οι άτονες αποχρώσεις τα δείχνουν ακόμη μικρότερα. Το τρικ: σχεδιάστε με ένα μολύβι ένα περίγραμμα λίγο πιο έξω από το κανονικό σχήμα των χειλιών σας και γεμίστε το εσωτερικό του περιγράμματος με ένα ματ κραγιόν σε αποχρώσεις του κόκκινου. Στο τέλος, περάστε στα χείλη σας ένα υγρό ή κρεμώδες «μεταλλικό» lip gloss με ουδέτερο χρώμα, που χαρίζει όγκο και μια ελαφριά περλέ λάμψη.

Rouge Allure Velvet Extreme Matte Lip Color 112 Ιdeal, Chanel: Βελούδινο ματ κραγιόν.

Dior Addict Lip Maximizer, Dior: Γκλος για χείλη γεμάτα και σαρκώδη με ένα μόνο πέρασμα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ