Πού πάμε για πίτσα στην Αθήνα;

pitsa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η βασίλισσα της ιταλικής κουζίνας έχει πολλά πρόσωπα, μπορεί να είναι φουλ υγιεινή με λαχανικά, αλλά και φουλ ανθυγιεινή με μπέικον, πεπερόνι, τυριά που λιώνουν και σάλτσες. Όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας, δείτε ποια μέρη στην Αθήνα σερβίρουν την καλύτερη πίτσα, για τις φορές που έχετε όρεξη για λίγο ιταλικό άρωμα στο πιάτο σας.

Diva Plus, Κουκάκι
Με φινετσάτη κουζίνα σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο με ζεστό και φιλικό περιβάλλον και πιστοποιητικό διάκρισης Tripadvisor, η diva plus είναι το στέκι για πίτσες και ζυμαρικά στο Κουκάκι, με 11 επιλογές πίτσας, κλασικές και μη. Στις diva plus συνταγές του θα βρείτε μεταξύ άλλων πίτσα bbq, φιορεντίνα και την αγαπημένη tartufo με λάδι τρούφας και φρέσκα μανιτάρια, ενώ υπάρχει πίτσα και για χορτοφάγους. Info: Δράκου 13, Κουκάκι, 210 9246555.

Lollo’s, Χαλάνδρι
Το Lollo’s ήρθε από την Αντίπαρο στο Χαλάνδρι για να φέρει τη δική του άποψη ιταλικής κουζίνας στην περιοχή, όπως την οραματίζονται οι Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili, σε μια όμορφη μονοκατοικία του ’50 στην Εθνικής Αντιστάσεως. Όσοι έχετε βρεθεί στην Αντίπαρο ξέρετε τι εστί Lollo’s. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάτε ως το Χαλάνδρι για να γευτείτε πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο, με ζύμη από εκλεκτά άλευρα που περιμένει περίπου 36 ώρες μέχρι να ωριμάσει, να ψηθεί και να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα παραδοσιακής pinsa romana, δηλαδή πεπλατυσμένης ορθογώνιας πίτσας, που ντόπιοι και τουρίστες λιγουρεύονται στη βραδινή τους έξοδο. Info: Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι, 210 6801040.

Pizzeria Dei Fratelli, Νέα Σμύρνη
Πρόκειται για μια μικρή και καλόγουστη πιτσαρία στη Νέα Σμύρνη, με προσεγμένη πίτσα και ιταλική κουζίνα, σε μίνιμαλ περιβάλλον, με ευγενικό προσωπικό. Το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτή η πιτσαρία αποτελεί όνειρο και συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης των ιδιοκτητών της, μας δίνει μια μικρή εγγύηση για την ποιότητα του φαγητού που σερβίρει. Στο μενού του θα βρείτε πάνω από 20 επιλογές πίτσας, κάποιες με λεπτή ζύμη, πάντα φρέσκια, με κλασικές αγαπημένες αλλά και πιο προχωρημένες ιταλικές συνταγές, όπως η Siracusa με πάστα τρούφα με κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και mozzarella di bufala, πεπερόνι Calabrese, μανιτάρια πλευρώτους και πορτομπέλο. Info: Κράτητος 10 & Σπαθάρη, Νέα Σμύρνη, 210 9355220.

Willy’s, Καλλιθέα
Στο Willy’s θα πάτε αν έχετε όρεξη για σοβαρή πίτσα, καμωμένη με φρέσκα υλικά και τρεις δεκαετίες εμπειρίας σερβιρισμένες στο πιάτο. Πίσω από το Willy΄s υπάρχει η οικογένεια Αποστολίδη με καταβολές από την Πόλη και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι έχει λάβει πιστοποιητικό διάκρισης από το Tripadvisor. Στο μενού του, εκτός από τις κλασικές θα βρείτε και χορτοφαγική πίτσα, αλλά και ιδιαίτερες συνταγές όπως την Arkadia με φέτα, ανθότυρο, σωταρισμένη μελιτζάνα, κολοκυθάκι, φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, αλλά και την Anatolia με σουτζούκι, φρέσκια ντομάτα, φέτα και ρίγανη. Κι αν δεν έχετε χρόνο να πάτε ως την Καλλιθέα, κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς θα φτιάξετε Willy’s πίτσα στο σπίτι! Info: Δημοσθένους 54 και Αγίων Πάντων, Καλλιθέα, 210 9587891.

Colibri, Καλλιμάρμαρο
Το Colibri στο Καλλιμάρμαρο μας περιμένει με υπέροχη πίτσα, μακαρονάδες και ζουμερά μπέργκερ, σε έναν χώρο απλό και ιδιαίτερο, με ποιότητα που παραμένει σταθερή από την πρώτη μέρα. Η πίτσα του είναι τραγανή, λεπτή και δεν «λιώνει» από το βάρος των υλικών. Μια Hawaiian με μοτσαρέλα, ζαμπόν και ανανά είναι αγαπημένη επιλογή, ενώ και η Cacciatore με μοτσαρέλα, σαλάμι, πεπερόνι, κρεμμύδι και σκόρδο δεν πάει πίσω. Info: Εμπεδοκλέους 9-13, Καλλιμάρμαρο, 210 7011011.