Ο David Bowie ανακηρύχθηκε σπουδαιότερος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα

david-bowie Nils Jorgensen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών, αφήνοντας πίσω του την Marilyn Monroe, τον Charlie Chaplin και την Billie Holiday.

 Οι Βρετανοί αποφάνθηκαν πως ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα δεν είναι άλλος από τον David Bowie. Η ανακήρυξη του Bowie έγινε στο πλαίσιο δημοσκόπησης του BBC 2 για την εκπομπή «Icons», όπου κατετάγη πάνω από την Marilyn Monroe, τον Charlie Chaplin και την Billie Holiday στην κατηγορία του καλύτερου καλλιτέχνη.

«Ανέβασε τον δημιουργικό πήχη για όλους τους καλλιτέχνες και για αυτό πραγματικά αξίζει να ανακηρυχθεί ως η σπουδαιότερη προσωπικότητα του 20ού αιώνα από τον βρετανικό λαό», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή για τον Bowie η ηθοποιός Kathleen Turner.

REX/Shutterstock / Ilpo Musto

Στα επόμενα δύο προγραμματισμένα επεισόδια, το BBC 2 θα παρουσιάσει τις κατηγορίες των σπουδαιότερων ακτιβιστών και αθλητών του περασμένου αιώνα. Σπουδαιότερος επιστήμονας, σύμφωνα με τους Βρετανούς, ανακηρύχθηκε ο Alan Turing, του οποίου η ζωή μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη στο «Παιχνίδι της μίμησης» με τον Benedict Cumberbatch.

Στο τελικό επεισόδιο της σειράς του BBC 2, ο Bowie θα έχει να ανταγωνιστεί τον Nelson Mandela και τον Ernest Shackleton, μεταξύ άλλων, σε μια νέα δημοσκόπηση που θα έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότερη προσωπικότητα του 20ού αιώνα.