Πρώην σεναριογράφος των «Simpsons» αναλύει το «λουκούλλειο γεύμα» του Donald Trump

donald-trump-hamberders Susan Walsh
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Κατέκρινε τον Αμερικάνο πρόεδρο για τις επιλογές και την έλλειψη φαντασίας στο fast food που προσέφερε στον Λευκό Οίκο.

Το αμφιλεγόμενο τείχος που θέλει να κατασκευάσει ο Donald Trump στα σύνορα με το Μεξικό έχει φέρει ως αποτέλεσμα την μερική αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ. Έτσι λοιπόν πολλές υπηρεσίες υπολειτουργούν, επηρεάζοντας ακόμα και τον Λευκό Οίκο.

Θέλοντας να δείξει πως όλα βαίνουν καλώς, ο Αμερικάνος πρόεδρος αποφάσισε να υποδεχτεί την κολεγιακή ομάδα ποδοσφαίρου του Κλέμσον παραθέτοντας ένα «λουκούλλειο γεύμα» από fast food. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Trump έγινε αποδέκτης πολλών επικριτικών σχολίων για τις επιλογές του. Ο σεναριογράφος, Bill Oakley, με θητεία στις σειρές «The Simpsons», «Portlandia» και «Disenchantment» διατηρεί μια σελίδα Instagram γύρω από το fast food και έδωσε τη δική του κριτική στο γεύμα του Αμερικάνου προέδρου.

AP / Susan Walsh

Οι καλεσμένοι έμειναν λίγο έκπληκτοι με το γεύμα που τους προσφέρθηκε στον Λευκό Οίκο.

Αφού αναγνωρίζει πως η εικόνα του Trump να παρουσιάζει το γεύμα με καμάρι θυμίζει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά επεισόδια των «Simpsons», ο Oakley εξηγεί στο Vulture πως ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με το fast food, «ο τρόπος κατά τον οποίο παρουσιάστηκε, επιλέχθηκε και προσφέρθηκε από τον πρόεδρο απέχει πολύ από την τελειότητα – ορισμένοι μπορεί να πουν πως είναι ενδεικτικό αυτής της κυβέρνησης».

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το γεύμα είναι πως το φαγητό πιθανότατα ήταν κρύο όταν προσφέρθηκε στους καλεσμένους, με τον Oakley να σημειώνει πως «σχεδόν όλο το fast food, ειδικά τα burgers και οι τηγανιτές πατάτες, είναι καλές για περίπου δέκα λεπτά το πολύ αφότου φύγουν από το εστιατόριο».

AP / Susan Walsh

Σε ποιον δεν αρέσουν οι κρύες πατάτες τηγανιτές;

Ο Oakley κατέκρινε τον Αμερικάνο πρόεδρο για έλλειψη φαντασίας, καθώς το φαγητό ήταν αποκλειστικά από τις αλυσίδες Domino’s, Wendy’s, McDonald’s και Burger King. Όπως εξηγεί άλλωστε υπάρχουν πολλά άλλα εστιατόρια fast food με μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων σε κοντινή απόσταση από τον Λευκό Οίκο, όπως τα Five Guys, Chipotle, Qdoba και Baja Fresh.

Κλείνοντας, ο σεναριογράφος εκτίμησε πως ο Trump φαίνεται πως ήταν περισσότερο ενθουσιασμένος με την ιδέα του γεύματος που παρέθεσε στους καλεσμένους, παρά με το ίδιο το φαγητό. Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι το φαγητό καθαυτό, αλλά το πώς παρουσιάστηκε και προσφέρθηκε.