7 σημαντικοί λόγοι για να κάνετε πράσινη τη ρουτίνα ομορφιάς σας

prasini-omorfia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ποια συστατικά από τη φύση μπορείτε να απλώσετε στο δέρμα και τα μαλλιά σας εξασφαλίζοντας υγιέστερη και πιο νεανική όψη, με άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Τα φυτικά συστατικά χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του δέρματος εδώ και χιλιάδες χρόνια, ωστόσο η ένταξή τους στην επίσημη κοσμητολογία και δερματολογία δεν μετά περισσότερα από είκοσι χρόνια. Η κατηγορία των καλλυντικών προϊόντων που βασίζονται εξ ολοκλήρου σε συστατικά από τη φύση παρουσιάζει διαρκώς αυξητικές τάσεις στις προτιμήσεις των γυναικών, χάρη στην επιστημονικά αποδεδειγμένη ήπια και ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος, γεγονός που έχει οδηγήσει όλους σχεδόν τους μεγάλους οίκους καλλυντικών στον κόσμο να προσανατολιστούν στην «πράσινη» φιλοσοφία.

Ένα φυτικό προϊόν μπορεί να προσφέρει ολιστικές και μακροπρόθεσμες λύσεις σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες ομορφιάς και φροντίδας της επιδερμίδας του προσώπου (ακόμη και του μακιγιάζ), του σώματος και των μαλλιών. Σε αντίθεση με τις χημικές συνθέσεις, τις οποίες το δέρμα πολλές φορές αποβάλλει λόγω των αμυντικών μηχανισμών που διαθέτει), τα φυτικά συστατικά γίνονται ευκολότερα απορροφήσιμα και αυτό το γεγονός τα καθιστά περισσότερο αποτελεσματικά, δραστικά και, φυσικά, ασφαλή.

Τα επτά κυριότερα φυτικά συστατικά που θα βρείτε σε ένα πλήθος προϊόντων περιποίησης είναι τα εξής:

1.Αλόη: Η ύπαρξή της σε καλλυντικές φόρμουλες  διευκολύνει την επούλωση και μειώνει τη φλεγμονή, προσφέροντας παράλληλα μια φυσική καθαρότητα και αίσθηση υγείας σε όλο το δέρμα.

2. Φυτικά έλαια: Θεωρούνται εξαιρετικές επιλογές αγνής φροντίδας, επειδή μιμούνται τα φυσικά έλαια του δέρματος προκειμένου να ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος. Μολονότι πρέπει να βρείτε το σωστό συνδυασμό ελαίων που ταιριάζει με τον τύπο της επιδερμίδας σας (ο δερματολόγος ή η αισθητικός θα σας κατατοπίσει με ασφάλεια), εντούτοις, το έλαιο jojoba δεν αφήνει καμιά επιδερμίδα δυσαρεστημένη.

3. Μέλι: Είναι ένα από τα πιο πολύτιμα φυσικά συστατικά για τη φροντίδα του δέρματός σας. Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν κάποιες καλές κρέμες με μέλι, θα μπορούσατε να πάρετε όλες τις ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες του μελιού, απλώνοντάς το -σκέτο- στο πρόσωπό σας, σαν μάσκα.

4. Πλιγούρι βρώμης: Εφαρμόζοντάς το τοπικά, καταπραΰνει και βοηθά να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. 

5. Κρόκος Κοζάνης: Ή σαφράν, σαφράνι και ζαφορά. Πρόκειται για ένα από τα πολυτιμότερα και ακριβότερα καρυκεύματα στον κόσμο, με πανίσχυρη αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση χωρίς ίχνος τοξικότητας. Δεσμεύει και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν πρόωρη γήρανση και καταπολεμά την ακμή.

6. Έλαιο τεϊόδεντρου: Συχνά χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, ωστόσο σιγουρευτείτε ότι δεν θα προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα σας. Πάντως, είναι λιγότερο σκληρό από το υπεροξείδιο του βενζολίου, χωρίς να προκαλεί κνησμό ή άλλους ερεθισμούς.

7. Γιαούρτι: Το μόνο μη φυτικό συστατικό από τη λίστα, το οποίο ωτόσο κυριαρχεί σε ...φυσικότητα. Η βακτηριακή ζύμωση του γάλακτος στην οποία οφείλει το γιαούρτι την ύπαρξη του, έχει σαν βασικό συστατικό το γαλακτικό οξύ, το οποίο αποτελεί ένα άριστο μέσο ήπιας απολέπισης. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο για λίγα λεπτά, κάθε φορά που θέλετε να αισθανθείτε την επιδερμίδα σας καθαρή και δροσερή.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ