Παραγωγός του «Bohemian Rhapsody» αποκαλύπτει την αλήθεια για τον Sacha Baron Cohen

sacha-baron-cohen Grant Pollard
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με τον Graham King, ο Βρετανός ηθοποιός δεν είχε συμφωνήσει επίσημα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Freddie Mercury.

Η βιογραφική ταινία «Bohemian Rhapsody» είχε μια παρατεταμένη παραγωγή που ξεκίνησε το 2010 και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες μέχρι να κάνει την πρεμιέρα της το 2018. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι παραγωγοί ήταν η απόφαση του Sacha Baron Cohen να απεμπλακεί από την ταινία τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σύμφωνα όμως με τον παραγωγό Graham King, ο Baron Cohen δεν είχε υπογράψει ποτέ κάποιο συμβόλαιο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Mercury. Δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν πως ο Βρετανός κωμικός και οι Queen, οι οποίοι είχαν τον τελικό λόγο για το σενάριο και τον σκηνοθέτη, δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο είδος της ταινίας που ήθελαν να γυρίσουν.

USA Today / Dan MacMedan

O Malek κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο «Bohemian Rhapsody».

O Baron Cohen τότε είχε σχολιάσει πως ο Brian May είναι «απίστευτος μουσικός, αλλά όχι σπουδαίος παραγωγός ταινιών». Μετά την κυκλοφορία του «Bohemian Rhapsody» και τα διθυραμβικά σχόλια για την ερμηνεία του Malek στον πρωταγωνιστικό ρόλο , ο κιθαρίστας των Queen άφησε αιχμές κατά του Βρετανού ηθοποιού, λέγοντας πως θα ήταν «καταστροφή» εάν ο Baron Cohen είχε συμμετάσχει στην ταινία.

«Υπήρχαν πολλές συζητήσεις για διάφορους ανθρώπους να υποδυθούν τον Freddie Mercury και κανένας τους δεν υπέγραψε, κανένας δεν είχε συμφωνήσει να είναι ο Freddie Mercury μέχρι τον Rami Malek» δήλωσε χαρακτηριστικά ο King στο πλαίσιο των βραβείων τής Ένωσης Παραγωγών. Ο παραγωγός στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του Bryan Singer από την παραγωγή και εκθείασε τον Malek για τις ηγετικές πρωτοβουλίες του κατά τις δύσκολες περιόδους της παραγωγής.

Action Press/REX/Shutterstock

Παρά την αντικατάσταση του, ο Singer εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της ταινίας.

«Ήταν μια δυσάρεστη περίπτωση, έχοντας άλλες 16, 17 μέρες και ο Bryan Singer απλά είχε ορισμένα θέματα. Η μητέρα του ήταν πολύ άρρωστη και είναι ο τύπος που πρέπει να έχει πλήρη συγκέντρωση. Είπε πως θέλει να κάνει ένα διάλειμμα στην ταινία και να διαχειριστεί με αυτά που συνέβαιναν στη ζωή του. Το στούντιο ήθελε να ολοκληρώσει την ταινία και η δουλειά είναι να την προστατέψω με κάθε κόστος. Για αυτό βρισκόμουν εκεί. Ήμασταν τόσο οικογένεια τότε, ο Rami οδηγούσε εκείνο το τρένο κάθε πρωί. Όλοι κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να ολοκληρωθεί η ταινία».