Καθυστερεί η επιστροφή των ABBA

abba Peter Mazel
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Εκπρόσωπος του εμβληματικού disco pop συγκροτήματος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει άλμπουμ.

Οι ABBA, ένα από τα πιο ιστορικά σουηδικά συγκροτήματα, ανακοίνωσε πέρσι την επιστροφή του στο στούντιο μετά από 35 χρόνια, σκορπώντας τεράστιο ενθουσιασμό στους θαυμαστές τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ABBA ετοιμάζουν δύο νέα τραγούδια, ένα εκ των οποίων ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τελικά όμως το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε και ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος, Görel Hanser, αποκάλυψε πως αυτό θα συμβεί αργότερα μέσα στο 2019. «Τα τραγούδια δεν θα κυκλοφορήσουν πριν το καλοκαίρι, πιθανότατα μετά» δήλωσε ο Hanser στην Daily Star. Ο εκπρόσωπος μάλιστα τόνισε πως θα κυκλοφορήσουν μονάχα δύο τραγούδια και όχι άλμπουμ, βάζοντας έτσι και ένα τέλος στην φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.

Everett/REX/Shutterstock

Ο Bjorn Ulvaeus των ABBA είχε μιλήσει πρόσφατα για τις ηχογραφήσεις με τα άλλα μέλη του disco pop συγκροτήματος και είχε αφήσει να εννοηθεί πως υπάρχει πιθανότητα για ένα άλμπουμ «ή τέσσερα τραγούδια, κάτι τέτοιο». Παράλληλα όμως ο Ulvaeus ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση για επιστροφή στις ζωντανές εμφανίσεις, αν και οι θαυμαστές των ABBA θα μπορούν να τους απολαύσουν ως ολογράμματα.

Τα δύο νέα τραγούδια που έχουν ετοιμάσει οι ABBA τιτλοφορούνται «I Still Have Faith In You» και «Don’t Shut Me Down», με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί σε εκπομπή του BBC.