Τέλεια επιδερμίδα και νεανική εμφάνιση στα 40

gunaika-mple-matia-krema-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Υπάρχουν τρόποι που μπορούν να επιβραδύνουν μερικά χρόνια αργότερα τη φυσιολογική ωρίμανση της επιδερμίδας; Ναι, και ιδού ο χρηστικός οδηγός.

Τα σαράντα είναι μια υπέροχη ηλικία για την πλειοψηφία των δραστήριων γυναικών, εφόσον η οικογενειακή ευτυχία είναι δεδομένη, η καριέρα απογειώνεται χάρη στην εμπειρία και οι προτεραιότητες των «θέλω» γίνονται ευκολότερες -επειδή «μπορώ». Όμως σ’ αυτή τη δεκαετία αναδύονται και τα πρώτα «δεν γίνεται», μιας και η πληθώρα αλλαγών που διενεργούνται στην επιδερμίδα -μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων, μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης, φυσική κόπωση των μυών και των κυττάρων- οδηγεί το δέρμα σε ταχεία λέπτυνση και σταδιακή αφυδάτωση.

Το πρώτο στάδιο συμπτωμάτων αφορά στην έντονη εμφάνιση ρυτίδων, την ορατή χαλάρωση της επιδερμίδας και την σταδιακή επιβράδυνση των διαδικασιών ανανέωσης της επιδερμίδας. Πριν περάσουμε στο δεύτερο στάδιο (βαθύτερες ρυτίδες, ραγδαία χαλάρωση και οριστική νέκρωση της κυτταρικής αναδόμησης), υπάρχουν τρόποι που μπορούν να επιβραδύνουν μερικά χρόνια αργότερα τη φυσιολογική ωρίμανση της επιδερμίδας.

Καθαρισμός επί δύο

Κάθε πρωί απλώστε ένα γαλάκτωμα με βαθιά ενυδατική δράση, ενώ αργά βράδυ χρησιμοποιήστε ένα αγνό σαπούνι με καθαριστικές και απολεπιστικές ιδιότητες.

Όλη την υπόλοιπη μέρα απλώνετε μια αντηλιακή κρέμα με αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες.

Κρέμες με υαλουρονικό οξύ

Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας εμπλουτισμένης με συστατικά που απορροφούν μεγάλες ποσότητες νερού (όπως το υαλουρονικό οξύ) είναι απαραίτητη για μια επιδερμίδα που αναζητά αγωνιωδώς να επαναφέρει την πυκνότητα και το σφρίγος της. Άλλες ουσίες που μπορεί να περιέχονται στην φόρμουλα είναι το γλυκολικό οξύ, τα πεπτίδια και τα ρετινοειδή, επειδή βοηθούν στην αποκατάσταση του κολλαγόνου και βοηθούν στη δραστική βελτίωση της υφής του δέρματος.

Ορός ματιών

Προσπεράστε τις κρέμες και υιοθετήστε τα serum. Η στοχευμένη δράση του ορού επιτυγχάνει άμεσο lifting των άνω βλεφάρων, μαζί με ολική ανανέωση της έκφρασης του κουρασμένου βλέμματος.

Η φροντίδα του λαιμού

Συνιστάται η χρήση ειδικής αντιγηραντικής φόρμουλας που περιέχει φυτοοιστρογόνα, ρετινόλη και ρίζα γλυκόριζας, με στόχο την μείωση της χαλαρότητας και το σβήσιμο των πανάδων.

Ραντεβού στον δερματολόγο

Χημική απολέπιση και μικροδερμοαπόξεση αποτελούν βασικές θεραπείες για απάλυνση των ρυτίδων. Ωστόσο, οι εγχύσεις υαλουρονικού οξέος είναι λιγότερο χρονοβόρες και περισσότερο αποτελεσματικές.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ