O Harvey Weinstein προσέλαβε τους πρώην δικηγόρους της Rose McGowan

harvey-weinstein Stephen Lovekin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συνεχίζεται η δίκη του πρώην παραγωγού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού.

Η υπόθεση του Harvey Weinstein έχει φτάσει πλέον στα δικαστήρια και ο πρώην ισχυρός άνδρας του Χόλυγουντ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον δικηγόρο του, Benjamin Brafman. Στη θέση του ο Weinstein προσέλαβε, μεταξύ άλλων, τον δικηγόρο Jose Baez και τον καθηγητή νομικών στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Ronald Sullivan.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο συγκεκριμένοι δικηγόροι είχαν εκπροσωπήσει την Rose McGowan – μια από τις πιο προβεβλημένες κατηγόρους του Weinstein – σε παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών. «Ο κύριος Weinstein υποστηρίζει σταθερά την αθωότητά του σε αυτό το ζήτημα και ανυπομονούμε να τον  βοηθήσουμε στην υπεράσπισή του» σχολίασε ο Baez.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση, η McGowan – η οποία έχει κατηγορήσει τον πρώην παραγωγό για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό – κατέκρινε την επιλογή των πρώην δικηγόρων της να αναλάβουν την υπεράσπιση του Weinstein. «Πρόκειται για μια σημαντική σύγκρουση συμφερόντων, αλλά ήξερα πως υπήρχε σκιερότητα στα παρασκήνια» δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός στο Daily Beast.

Τον περασμένο μήνα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του 66χρονου Weinstein για απόσυρση των κατηγοριών. Η νομική πλευρά του πρώην παραγωγού ισχυριζόταν πως η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο λόγω παραπτωμάτων από πλευράς των αρχών κατά τη διάρκεια των ερευνών.