Λάθη στην ομορφιά που αν αποφύγετε θα δείχνετε 10 χρόνια νεότερη

gunaika-kinito-athlitika-panteloni
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Αφιερωμένο σε όσες γυναίκες θέλουν να νιώσουν ξανά ποθητές, ανέμελες και σέξι -σαν άλλοτε.

Κάθε γυναίκα πριν ή λίγο μετά τα πρώτα -άντα είτε -ήντα, θα ήθελαν να είχαν μια μαγική γομολάστιχα που θα έσβηνε τα σημάδια που μαρτυρούν τη χρονολογία γέννησής τους. Αν είστε μια από αυτές, ανακαλύψτε εδώ τα λάθη που επιβαρύνουν την εικόνα σας και μάθετε τους τρόπους να τα βελτιώσετε, δείχνοντας και νιώθοντας πραγματικά έως και μια δεκαετία νεότερη.

Αφήνετε τα μαλλιά σας πολύ μακριά
Αν πλησιάζετε ή έχετε περάσει τα 40, αποφύγετε τις μακριές μπούκλες. Επιλέξτε μια ντεγκραντέ κουπ έως το μήκος των ώμων (πιο φουσκωτά στην κορυφή, πιο μαζεμένα στα πλαϊνά και με μερικές τούφες να πέφτουν μπροστά στα μάτια ή τα μάγουλα), με στόχο να αναδείξετε ένα πρόσωπο πιο στρογγυλεμένο και -ασαφώς- νεανικότερο.

Επιμένετε στο έντονο eyeliner
Όσο περνούν τα χρόνια οι βλεφαρίδες αραιώνουν και το κορυφαίο λάθος είναι να προσπαθείτε να αντισταθμίσετε το πρόβλημα με μεγάλες στρώσεις έντονου σκούρου μακιγιάζ γύρω από την περιοχή των ματιών -αυτό που επιτυγχάνετε, εντέλει, είναι να αναδεικνύετε ακόμη περισσότερο τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, με το βλέμμα να δείχνει πιο ώριμο από όσο θα θέλατε. Ένα καφέ ή γκρι μαλακό μολύβι σε μετρημένες δόσεις είναι καλύτερη και αξιοπρεπέστερη επιλογή.

H επιδερμίδα σας δείχνει υπερβολικά μαυρισμένη
Μερικές ανέμελες ώρες στον ήλιο μπορεί να σας χαρίσουν μια πρόσκαιρη χρυσαφένια λάμψη, αλλά στην πραγματικότητα, αποτελεί μια ταχύρρυθμη διαδικασία πρόωρης γήρανσης. Ειδικά μετά τα τριάντα, η υπεριώδης ακτινοβολία σπέρνει τον όλεθρο σε κυτταρικό επίπεδο, καταστρέφοντας τις ίνες κολλαγόνου και δημιουργώντας ανεξίτηλες ρυτίδες και μόνιμες σκούρες πανάδες σε πρόσωπο και ντεκολτέ. Η λύση: Λιγότερη έκθεση στον ήλιο και περισσότερο αντηλιακό (ακόμη και το χειμώνα).  

Αμελείτε την επιδερμίδα των χεριών 
Η άνω πλευρά της παλάμης δεν διαφέρει σε τίποτε από μια ρεαλιστική χαρτογράφηση της ηλικίας σας, με τις ρυτίδες και τις πανάδες να το ομολογούν ευδιάκριτα. Γι’ αυτό, πριν ακόμη και τα πρώτα -άντα, μια συστηματική ρουτίνα καθαρισμού, απολέπισης και βαθιάς ενυδάτωσης των χεριών είναι υποχρεωτική.   

 Κάνετε ορατό «καμουφλάζ»
Το βαρύ make up κάνει «μπαμ» από μακριά. Και εντέλει δεν αφαιρεί χρόνια από την όψη σας, μιας και τα παχύρρευστα foundation κάνουν τις ρυτίδες να φαίνονται ακόμα πιο έντονες σε κάθε έκφραση του προσώπου. Επιλέγοντας μια υγρή κρέμα βάσης ή μια  κρέμα ΒΒ, θα χαρίσετε ομοιόμορφη, φυσική κάλυψη στην επιδερμίδα σας με μεγάλη διάρκεια.

Παραμένετε στις ενυδατικές κρέμες που φορούσατε στην εφηβεία
Με τα χρόνια, το δέρμα τείνει να γίνεται όλο και η επιμονή σε ρουτίνες καθαρισμού και ενυδάτωσης που κάνατε από μικρή, δεν αποδίδουν πια. Για ένα ώριμο πρόσωπο, επιλέξτε μια εξειδικευμένη φόρμουλα ενυδάτωσης που επιδρά βαθύτερα από την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος. Σίγουρη επένδυση είναι οι κρέμες με υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά (από βιταμίνες C και Ε, έως ρόδι, πράσινο τσάι και coffeeberry -το «κουκούλι» μέσα στο οποίο βρίσκεται ο κόκκος του καφέ).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ