Κλάπηκε έργο του Banksy αφιερωμένο στα θύματα του Bataclan στο Παρίσι

banksy-bataclan-paris Julien De Rosa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο αινιγματικός καλλιτέχνης είχε ζωγραφίσει σε μια έξοδο κινδύνου του συναυλιακού χώρου όπου σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι.

Μια ομάδα αγνώστων έκλεψε ένα έργο του Banksy για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, κατά τη διάρκεια συναυλίας των Eagles of Death Metal. O αινιγματικός street artist είχε ζωγραφίσει μια περίλυπη νεαρή κοπέλα σε μια από τις εξόδους κινδύνου του Bataclan.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, μια ομάδα κουκουλοφόρων αφαίρεσε το έργο με τη βοήθεια τροχού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. «Σήμερα είμαστε βαθύτατα αγανακτισμένοι. Το έργο του Banksy, ένα σύμβολο ανάμνησης και που ανήκει σε όλους μας – ντόπιους, Παριζιάνους και πολίτες του κόσμου – έχει αφαιρεθεί από εμάς» ανέφερε το Bataclan σε ανακοίνωσή του.

Τα έργα του Banksy έχουν γίνει ανάρπαστα στους κύκλους συλλεκτών τα τελευταία χρόνια. Έτσι λοιπόν πολλά από τα έργα του σε δημόσιους χώρους γίνονται στόχος επιτήδειων, οι οποίοι στη συνέχεια τα πωλούν σε ιδιώτες.

Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Banksy και τον περασμένο Οκτώβριο κατέστρεψε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του μέσω ενός καταστροφέα εγγράφου ενσωματωμένου στην κορνίζα, μετά την πώληση του για πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες σε δημοπρασία.