Οι πιο χρηστικές συμβουλές ομορφιάς μετά το γυμναστήριο

gunaika-soma-gumnastirio
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Επειδή fitness και ομορφιά πηγαίνουν χέρι-χέρι

Εάν είστε παθιασμένες με τις προπονήσεις σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, πρέπει κατ’ αρχήν να γνωρίζετε ότι εκτός από τη σιλουέτα σας ευεργετείτε ταυτόχρονα και τη νεότητα της επιδερμίδας σας. Ωστόσο, όλες οι συστηματικά γυμναζόμενες γυναίκες, οφείλουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην περιποίηση της επιδερμίδας σας μετά από κάθε προπόνηση και ο λόγος ο εξής: η μυϊκή καταπόνηση αλλά και η απώλεια φυσικής υγρασίας, πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης, μπορούν να αποσταθεροποιήσουν σημαντικά το χόριο του δέρματος, τη δεύτερη κύρια στιβάδα μετά την επιδερμίδα, η οποία αποτελείται κυρίως από ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης -ναι, εκείνες τις δυο βασικές πρωτεΐνες που κάθε γυναίκα πασχίζει να διατηρεί την παραγωγή τους σε πλήρη άνθιση με κρέμες και θεραπείες, με σκοπό τη νεανική σφριγηλότητα του δέρματός της.  

Οι 5 βασικοί κανόνες ανάκαμψης της επιδερμίδας που πρέπει να τηρείτε με ευλάβεια μετά από κάθε προπόνηση είναι οι εξής:

-Η εσωτερική ενυδάτωση είναι πρωταρχικής σημασίας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει πάντα να πίνετε πολύ νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Εξωτερικά, είναι ζωτικής σημασίας η αναπλήρωση της φυσικής υγρασίας και των άλλων θρεπτικών συστατικών με μια κρέμα προσώπου σώματος. Ειδικά για το πρόσωπο, η επιπλέον χρήση ορού ενυδάτωσης μετά το ντους έχει ζωτική σημασία για το χόριο του δέρματός σας, μιας και τα serum έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθύτερα.

-Αν κάνετε προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από την εποχή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό SPF ευρέως φάσματος. Είναι το κύριο αμυντικό όπλο σας ενάντια στην πρόωρη γήρανση. Έχετε διαρκώς μια αντηλιακή κρέμα στο σάκο σας και εφαρμόζετέ την συχνά. Στην αγορά θα βρείτε συγκεκριμένους τύπους προϊόντων, τα οποία είναι περισσότερο ανθεκτικά στον ιδρώτα και έχουν ελαφριά υφή, ιδανική για τα σπορ.

-Αν προπονείστε σε πισίνα, καθαρίζετε πολύ καλά το δέρμα σας μετά το πρόγραμμα με ένα πλούσιο αφρόλουτρο, ώστε να απομακρύνετε το χλώριο πριν αυτό προλάβει να διεισδύσει στο χόριο και αποφύγετε τα πολύ ζεστό ντους, επειδή στεγνώνουν το δέρμα ακόμα περισσότερο.

-Για να αποφευχθεί το κλείσιμο των πόρων εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης και της υπερπαραγωγής σμήγματος, η απολέπιση με ένα ειδικό scrub προσώπου κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας θεωρείται υποχρεωτική –αλλά όχι περισσότερο από δυο φορές τη βδομάδα.

-Φροντίστε τα αφυδατωμένα από τον ιδρώτα μαλλιά σας με σαμπουάν και μαλακτικά που είναι ειδικά φτιαγμένα για συχνό λούσιμο και δεν απομακρύνουν τα φυσικά λιπίδια του τριχωτού της κεφαλής.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ