Υπό έρευνα ο R. Kelly για σεξουαλική κακοποίηση και παιδεραστία

r-kelly Suzanne Cordeiro
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος μουσικός αρνείται τις καταγγελίες που τον θέλουν να έχει ανήλικες σκλάβες του σεξ.

Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνα στην περίπτωση του R. Kelly, ο οποίος κατηγορείται πως χρησιμοποίησε μια ανήλικη ως «σκλάβα του σεξ». Σύμφωνα με άρθρο του TMZ, το FBI εξετάζει τις καταγγελίες πως ο καλλιτέχνης μετέφερε την ανήλικη εκτός πολιτείας με σκοπό τη σεξουαλική συνεύρεση μαζί της. Εφόσον βρεθεί ένοχος ο Kelly, αντιμετωπίζει δεκαετή ποινή φυλάκισης.

Η πρόσφατη σειρά ντοκιμαντέρ «Surviving R. Kelly» εξετάζει πολλές από τις καταγγελίες των φερόμενων θυμάτων του Αμερικάνου τραγουδιστή. Ανάμεσα σε αυτές είναι η περίπτωση της Azriel Clary, η οποία πέταξε από το Παλμ Σπρινγκς στο Φοίνιξ και τέλος στο Ορλάντο τον Μάιο του 2015, όταν ήταν 17 ετών.

REX/Shutterstock / Frank Micelotta

Η οικογένεια της Clary ισχυρίζεται πως ο προσωπικός βοηθός του Kelly κανόνισε το αεροπορικό ταξίδι. Δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με την κόρη από το 2016 και η οικογένειά της πιστεύει πως ενδέχεται να είναι πλέον «σκλάβα του σεξ» του Kelly. Το άρθρο του TMZ αναφέρει πως το FBI έχει έρθει σε επικοινωνία με την οικογένεια της Jocelyn Savage, η οποία φέρεται να έχει πέσει θύμα του Kelly ως σκλάβα του σεξ.

Δείτε το τρέιλερ του «Surviving R. Kelly»

Ο δικηγόρος του μουσικού, Steve Greenberg, τόνισε στο ΤΜΖ πως ο Kelly δεν έχει παραβεί τον νόμο, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν έχει γνώση για κάποια έρευνα. Οι εκπρόσωποι του μουσικού ισχυρίζονται πως ένα χειρόγραφο σημείωμα προς τον βοηθό του Kelly αποδεικνύει πως η μητέρα της Clary του έδωσε τη συγκατάθεσή της για να φροντίσει την κόρη της.

Ο Kelly έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και το περασμένο Ιανουάριο ο Greenberg δήλωσε στο Associated Press ότι «οι καταγγελίες είναι ψευδείς γιατί ποτέ δεν έκανε εις γνώση του σεξ με μια ανήλικη γυναίκα, ποτέ δεν πίεσε κανέναν να κάνει κάτι, ποτέ δεν κράτησε κανένα αιχμάλωτο, ποτέ δεν κακοποίησε κανένα». Παρά τις διαψεύσεις του R. Kelly, οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παιδεραστία πληθαίνουν, ενώ πρόσφατα η δισκογραφική εταιρεία RCA αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της μαζί του.