Το Dark Universe πέθανε, ο «Αόρατος Άνθρωπος» όμως ζει

the-invisible-man-1933
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο σκηνοθέτης του «Upgrade» θα αναλάβει το νέο reboot της κλασικής ταινίας χωρίς τον Johnny Depp στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θέλοντας να αντιγράψει το παράδειγμα της Marvel, η Universal αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν με τους κλασικούς ήρωες που διαθέτει, το Dark Universe. Η πρώτη ταινία αυτού του εγχειρήματος ήταν ένα reboot της «Μούμιας» με τον Tom Cruise η οποία παρά τις προσδοκίες των παραγωγών απέτυχε εμπορικά.

Russell Crowe, Javier Bardem, Tom Cruise, Johnny Depp και Sofia Boutella είχαν συμφωνήσει να πρωταγωνιστήσουν στις ταινίες του «Dark Universe».

Πέραν της αποτυχίας στα ταμεία, οι υπόλοιπες υπό σχεδιασμό ταινίες άρχισαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα η Universal να μπει σε σκέψεις σχετικά με το μέλλον του νεοσύστατου franchise. Σύμφωνα με άρθρο του Variety το στούντιο αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα ενός κινηματογραφικού σύμπαντος, όμως θα συνεχίσει με αυτοτελή reboot των χαρακτήρων.

Ο James Whale σκηνοθέτησε τον «Αόρατο Άνθρωπο» το 1933, βασιμένος στον ομώνυμο ήρωα του H.G Wells.

Ο «Αόρατος Άνθρωπος» όπως φαίνεται θα αποτελέσει το επόμενο reboot από την Universal, με τον Leigh Whannell στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Ο Johnny Depp φαίνεται πως δε θα συμμετάσχει στην ταινία, όμως το Variety αναφέρει πως οι ηθοποιοί που είχαν συμφωνήσει να παίξουν στις ταινίες του Dark Universe – όπως ο Javier Bardem, ο Tom Cruise και ο Russell Crowe – έχουν την επιλογή να εμφανιστούν στα νέα reboot μετά την επιλογή σκηνοθετών.