Φτιάξτε θεραπευτικές μάσκες προσώπου με γιαούρτι

giaourti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Εμπνευστείτε από αυτές τις εύκολες συνταγές ομορφιάς και η επιδερμίδα σας θα σε ευγνωμονεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι το γιαούρτι θεωρείται από τους δερματολόγους ως η ιδανική βάση για κάθε επουλωτική ή αναζωογονητική μάσκα προσώπου. Χάρη στα πολύτιμα λιπαρά οξέα, στα προβιοτικά συστατικά και σε πολλά ακόμη αντιβακτηριδιακά στοιχεία που περιέχει, το γιαούρτι βοηθά την επιδερμίδα να γίνει καθαρή, λεία και απαλή μέσα σε λίγα λεπτά. Παρακάτω θα βρείτε τις «συνταγές» για τρεις απολαυστικές μάσκες προσώπου με γιαούρτι, κάθε μια κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Ξεκινάτε με ένα μπολ γιαούρτι -το οποίο είναι προτιμότερο να είναι πλήρες έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε τα θρεπτικά λιπίδια που περιέχει- και προσθέστε τα ανάλογα έξτρα συστατικά.

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό:

Πρόσθεσε αβοκάντο και ελαιόλαδο

Τα λιπαρά οξέα σε αυτό το δίδυμο των συστατικών διατηρεί τη φυσική υγρασία περισσότερη ώρα και χαρίζει απαλή αίσθηση.

-Αφαιρέσετε με ένα μαχαίρι τη σάρκα από μισό, ώριμο αβοκάντο και πολτοποιήστε  το. Ανακάτεψέ το μέσα στο γιαούρτι ενώ ταυτόχρονα προσθέτετε και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

-Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 Αν το δέρμα σας έχει τάση για ακμή:

Προσθέστε μπανάνα και κουρκουμά
Το πλουσιότερο σε κάλιο φρούτο, η μπανάνα, επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων στις περιοχές με ακμή, ενώ ο κουρκουμάς εξουδετερώνει δραστικά την παραγωγή σμήγματος και λιπαρότητας.

-Περάστε στο μπλέντερ μισή ώριμη μπανάνα μέχρι να γίνει πολτός. Ανακατέψτε το μέσα στο γιαούρτι και στο  τέλος προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από το κίτρινο μπαχαρικό, αναμειγνύοντας μέχρι να εξαφανιστεί.

-Αφήστε τη μάσκα να δράσει στην επιδερμίδα για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αν το δέρμα σας είναι θαμπό:

Προσθέστε λεμόνι, μέλι και κανέλα

Τρία φυσικά συστατικά που έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, να βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία των αγγείων και να χαρίζουν άμεση λάμψη.

-Αναμείξτε μέσα στο γιαούρτι μία κουταλιά της σούπας από τα δυο πρώτα υλικά (χυμός λεμονιού και μέλι) και πασπαλίστε το μείγμα με μια πρέζα κανέλας σε σκόνη, ανακατεύοντας καλά.

-Απλώστε προσεκτικά στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και τοποθετήστε πάνω στο πρόσωπό σας μια ζεστή, μαλακή πετσέτα για 15 λεπτά.  Πιθανώς να νιώσετε μια ελαφριά φαγούρα, αλλά μην ανησυχήσετε: είναι η κανέλα και τα οξέα του λεμονιού, τα οποία φέρνουν πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας -και αυτό είναι το ζητούμενο.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ