Οι Φινλανδοί τουρίστες προτιμούν Ελλάδα

ellada-nisi-paros-nisiotiko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το 2019 αναμένεται να υποδεχτεί ακόμη περισσότερους Φινλανδούς τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν μια συνεχή αύξηση στην προτίμησή τους για την Ελλάδα.

Το 2018, οι Φινλανδοί τουρίστες που κατέφτασαν στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 20% και το 2019 αναμένεται περαιτέρω αύξηση που θα φτάσει το 11% από τις αφίξεις στην Ελλάδα, προμηνύοντας μια θετική δυναμική για τη χρονιά που διανύουμε. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της έκθεσης MATKA 2019 που πραγματοποιήθηκε 17-20 Ιανουαρίου στο Ελσίνκι, η ηγεσία του ΕΟΤ πραγματοποίησε επαφές με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας τουρισμού της και συμμετείχε δυναμικά.

Στην έκθεση αυτή, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 650 εκθέτες από όλο τον κόσμο και την επισκέφτηκαν πάνω από 60 χιλιάδες άνθρωποι, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ., ενώ συνεκθέτες του ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κρήτης, η κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο, η Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων και η Aegean Airlines. Εκεί συζητήθηκε και η θετική προοπτική των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, με νέα σύνδεση την αεροδρόμιο Lappeenranta-Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάτι ακόμη που προέκυψε είναι ότι η τάση των θεματικών ταξιδιών γίνεται όλο και μεγαλύτερη για τους Φινλανδούς, με δημοφιλή θεματικά ταξίδια αυτά που αφορούν τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φύση.