Ποια μυστικά ομορφιάς γνωρίζουν οι Κινέζες και δεν μας τα λένε;

kinezika-mustika-omorfias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

«Μεταφράζουμε» 5 αρχαία κινέζικα μυστικά ομορφιάς για τέλειο δέρμα, μια ζωή.

Οι σύγχρονες Κινέζες, θεωρούνται από όλους τους δερματολόγους και αισθητικούς της Δύσης ως η μόνη φυλή του πλανήτη, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τον τρόπο να διατηρεί άψογο δέρμα. Πού κρύβεται το μυστικό; Από αιώνες πριν, μέχρι και σήμερα, ακολουθούν μια σειρά από διαχρονικές κούρες ομορφιάς και υγείας της επιδερμίδας, χάρη στις οποίες οφείλεται η σφριγηλότητα, η καθαρότητα και η λάμψη του δέρματός τους -σημείωση: η ακμή, σε κάθε της έκφανση, όπως και πολλών ειδών δερματικές παθήσεις, αποτελούν άγνωστα συμπτώματα στην συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών ασιατικής προέλευσης, γενικώς.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά ομορφιάς από την αρχαία Κίνα, όλα βασισμένα σε αγνά συστατικά της φύσης που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες τους και που εύκολα μπορείτε να υιοθετήσετε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας.

Οι Κινέζες δείχνουν τον δρόμο:

Τόνερ ρυζιού για ακτινοβόλο δέρμα

Για χιλιάδες χρόνια, το νερό του βρασμένου ρυζιού αποτελεί την πιο δραστική επιλογή για καθαρισμό του προσώπου, επειδή περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε που αναζωογονούν το δέρμα και βοηθούν στην παραγωγή νέων κυττάρων.

-Βυθίστε μια βαμβακερή πετσέτα μέσα σε νερό από βρασμένο ρύζι και απλώστε τη στο πρόσωπο για 10 λεπτά.

Τσάι, φυσικά, για αντιγήρανση

Οι Κινέζες ορκίζονται στο λευκό, πράσινο και oolong τσάι, όχι μόνο για να το πίνουν αλλά και για να τοποθετούν τα βρασμένα κομμάτια στο δέρμα τους. Αυτές οι συγκεκριμένες ποικιλίες τσαγιού, που καλλιεργούνται στα βουνά της Κίνας, έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες, αλλά παράλληλα έχουν τεράστια οφέλη στον μεταβολισμό και την γενική προστασία του οργανισμού.

-Είτε το πιείτε, είτε το απλώσετε στο δέρμα σας, ένα και το αυτό.

Φασόλια Mung για άψογη επιδερμίδα

Τα πράσινα φασόλια Mung -ή ροδίτσα, στα ελληνικά- χρησιμοποιούνται ως ιδανική μάσκα απολέπισης και ενυδάτωσης προσώπου από τις Κινέζες, αιώνες τώρα. Σύμφωνα με τους μύθους, η αυτοκράτειρα Wu, σ’ αυτό το μυστικό όφειλε την διαχρονική της ομορφιά την οποία επιδείκνυε μέχρι και τα 80 της χρόνια.

-Για να κάνετε τη δική σας μάσκα με φασόλια mung, βράζετε φρέσκους καρπούς (αναζητήσετε τους σε «ψαγμένα» μανάβικα ή σε καταστήματα υγιεινής διατροφής) μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό, σουρώνετε, πολτοποιείτε στο μπλέντερ και εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Η ακμή; Εξαφανίζεται! Το δέρμα; Λάμπει.

 Goji berries για βαθιά ενυδάτωση

Η νότια Κίνα είναι η Μάνα Γη των goji berries, τα οποία όψιμα ανακαλύψαμε στη Δύση, χάρη στην υψηλή συγκέντρωσή τους σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη), τα οποία οι επιστήμονες της σύγχρονης δερματολογίας ανέδειξαν ως την αποτελεσματικότερη θεραπεία κατά των σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

-Η κατανάλωση μιας μόνο χούφτας goji berries ημερησίως, εκτός από την την απελευθέρωση των τοξινών από το δέρμα, προσφέρει δραστική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μασάζ για ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς

Το αυθεντικό κινέζικο μασάζ προσώπου (Gua Sha) έχει χαρακτηριστεί ως «ασιατικό botox» -αιώνες πριν την ενέσιμη εφαρμογή. Διεγείρει, συσφίγγει και αποτοξινώνει το δέρμα απαλύνοντας τις λεπτές ρυτίδες και αντιμετωπίζοντας τη χαλάρωση του προσώπου ανώδυνα και εντελώς φυσικά, χωρίς καμμία ξένη ουσία να εισέρχεται στο δέρμα.

-«Ώριμες» celebrities σαν την Gwyneth Paltrow και την Elle Macpherson, ορκίζονται στο μασάζ προσώπου Gua Sha (δοκιμασμένο από την εποχή της Δυναστείας των Μινγκ), για τη διατήρηση μιας  εν τω βάθει νεανικής επιδερμίδας και γενικής ευεξίας γενικότερα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ