Θα απλώνατε ποτέ άμμο γάτας στο πρόσωπο ή θα γεμίζατε με μπουκάλια πανάκριβου κρασιού τη μπανιέρα σας;

katherin-zeta-jones
ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Κι όμως, αυτές οι celebrities το κάνουν τακτικά. Μάθετε εδώ, αν όντως αυτές οι κινήσεις ομορφιάς είναι επιστημονικά εγκεκριμένες.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή πάνω στην οποία πολλές σταρ του Χόλιγουντ ισορροπούν για χάρη μιας λαμπερής εμφάνισής τους στα κόκκινα χαλιά. Αν και τις περισσότερες φορές αυτά τα κόλπα ομορφιάς φαινομενικά αποδίδουν, μάθετε από πρώτο -επιστημονικό- χέρι, αν είναι όντως ασφαλή για την μακροπρόθεσμη εικόνα του προσώπου και της υγείας σας.

Η Catherine Zeta-Jones διατηρεί τα μαλλιά της πλούσια και αφράτα χάρη στη μπύρα

Δεν την πίνει μόνο, αλλά την απλώνει στο ξέβγαλμα. «Όντως, η μπύρα απομακρύνει κάθε συσσώρευση ρύπων και υπερβολικής έκκρισης σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής», λέει η Amy Mrkurnic, διάσημη colorist και ιδιοκτήτρια του hair salon Oscar Blondi στη Νέα Υόρκη και συμβουλεύει: «Αφού λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας, απομακρύνετε την υγρασία με μια πετσέτα και κάντε ένα μασάζ με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας που θα απλώνετε σιγά-σιγά. Καλύψτε όλα τα μαλλιά με πλαστικό περιτύλιγμα για πέντε λεπτά και ξεπλύνετε με  χλιαρό νερό».

-Ναι, αποδίδει.

Η Snooki απολεπίζεται με άμμο, που δανείζεται από τη γάτα της

Η λογική της 31χρονης τηλεπερσόνας λέει πως η παχύρρευστη υφή της άμμου της γάτας της στο τέλος της ημέρας (γεμάτη από πλήθος οργανικών συστατικών) είναι πολύ πιο ευεργετική από μια μάσκα αργίλου και με θρεπτικά συστατικά που κανένα καλλυντικό απολέπισης μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα.

«Θεέ μου, τι άλλο θα ακούσουμε!», λέει η Lezandra Berchik, καθηγήτρια αισθητικής κοσμητολογίας στο πανεπιστήμιο του Los Angeles και ιδιοκτήτρια του Bliss Spa στο Χόλιγουντ. «Αυτά τα ανενεργά σωματίδια που αποβάλλονται ως περιττώματα από τα κατοικίδια μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονές και πλήθος δερματοπάθειες όταν έρθουν σε επαφή με ένα ευαίσθητο δέρμα».

Η απλή μαγειρική σόδα, αναμεμειγμένη με νερό ή το αγαπημένο σας καθαριστικό, θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πόρους χωρίς κανένα ερεθισμό, δυσοσμία ή τάση προς εμετό, τονίζει η Berchik.

Η Denise Richards απλώνει ωμό αβοκάντο αντί για conditioner

«Κάντε το κι εσείς», τονίζει η Mrkurnic. Και για να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό, συνδυάστε το αβοκάντο με μια κουταλιά ελαιόλαδο, αποφεύγοντας την εφαρμογή στις ρίζες και μένοντας μόνο στις άκρες των μαλλιών, ώστε να μην δείχνουν υπερβολικά λιπαρά.

Η Jennifer Aniston καλμάρει τα σπυράκια της με οδοντόκρεμα

«Το ακούμε χρόνια τώρα, αλλά εμείς, ως επιστήμονες, λέμε ότι δεν λειτουργεί πραγματικά», τονίζει η Berchik. «Στην πραγματικότητα, το ανθρακικό ασβέστιο και η χλωρεδιξίνη που περιέχουν οι οδοντόπαστες μπορεί να επιδεινώσουν τα ψεγάδια του προσώπου, δρώντας επιθετικά στους πόρους και το pH της επιδερμίδας».

Μια φόρμουλα με υπεροξείδιο του βενζολίου ή σαλικυλικό οξύ, που θα συστήσει ένας δερματολόγος είναι πολύ πιο ασφαλή και αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της ακμής, λέει η ειδικός.

Η Teri Hatcher λούζεται στο κρασί για να μαλακώνει την επιδερμίδα της

«Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, έναν παράγοντα με υψηλά ποσοστά αλάτων καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου, με βαθιές καθαριστικές και απολεπιστικές ιδιότητες», λέει η Berchik. Ωστόσο, για να γίνουν ορατά τέτοια αποτελέσματα στο δέρμα απαιτούνται πολλά μπουκάλια κρασιού μέσα σε μια μπανιέρα. Μια αντιρυτιδική κρέμα σώματος και προσώπου πλούσια σε αντιοξειδωτική ρεσβερατρόλη, διασφαλίζει χωρίς κόπο και υπερβολικά  έξοδα σφριγηλότητα της επιδερμίδας και βελούδινο αποτέλεσμα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ