Να γιατί όλες οι «ώριμες» σταρ του Χόλιγουντ ορκίζονται στον αισθητικό βελονισμό

aisthitikos-belonismos
ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Γυναίκες-θεές σαν τη Madonna, την Gwyneth Paltrow, την Demi Moore και τη Cher, προσπερνούν το botox και επιλέγουν αυτή την κινέζικη θεραπεία νεότητας.

Όπως αποκαλύπτουν οι ίδιες οι σταρ σε συνεντεύξεις τους σε περιοδικά αλλά και σε αναρτήσεις στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media, ο αισθητικός βελονισμός προσφέρει μια ιδανική εναλλακτική λύση σε όσες γυναίκες φοβούνται τις ενέσεις ή το νυστέρι του πλαστικού χειρουργού.

Σίγουρα, με το βελονισμό δεν αποφεύγετε τις βελόνες. Όμως αυτές οι συγκεκριμένες, είναι τόσο λεπτές και αναιπαίσθητες, που σε καμιά περίπτωση δεν σας κάνουν να πονέσετε.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική εφαρμογή του αισθητικού βελονισμού, ο εκπαιδευμένος θεραπευτής εισάγει ανώδυνα ειδικές λεπτές βελόνες μίας χρήσεως σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου (σαγόνι, λαιμός, περίγραμμα προσώπου, παρειές, γραμμές χαμόγελου και μέτωπο) επί 30 έως 40 δευτερόλεπτα με έναν και μόνο σκοπό: την εν τω βάθει διέγερση μυών, ιστών και κυττάρων.

«Οι ρυτίδες και οι γραμμές έκφρασης μειώνονται ορατά μέσα σε δυο βδομάδες, ενώ η βελτίωση του τόνου του προσώπου από την διέγερση των ινών κολλαγόνου είναι σχεδόν άμεση», λέει o Dr Michael Ben-Meir, διευθυντής ερευνών στο μη κερδοσκοπικό κέντρο δερματολογικών ερευνών Cabrini Health της Αυστραλίας. «Με την αναζωογόνηση της ροής της ενέργειας και της κυκλοφορίας του αίματος, μπορούμε να βελτιώσουμε άμεσα τον τόνο και την ελαστικότητα του προσώπου, ακόμη και σε γυναίκες που διάγουν την 5η ή 6η δεκαετία της ζωής τους».

Κάθε συνεδρία βελονισμού προσώπου διαρκεί περίπου μία ώρα, με την ολοκλήρωση του κύκλου να μην ξεπερνά τις 12 συνεδρίες ανά μήνα. «Μέγιστη εγγύηση αποτελέσματος; Τα δυο έτη», λέει ο Ben-Meir.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ