Θα γινόσασταν vegan για την Beyoncé και τον Jay-Z;

Jay-z-beyonce
ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το πιο λαμπρό ζευγάρι στον χώρο της μουσικής προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για τα επόμενα 30 χρόνια σε έναν τυχερό που θα τολμήσουν να αλλάξουν.

Η Beyoncé και ο Jay Z ανακοίνωσαν έναν ξεχωριστό διαγωνισμό όπου το έπαθλο είναι δωρεάν εισιτήρια στις συναυλίες τους για τα επόμενο 30 χρόνια σε έναν τυχερό. Ο διαγωνισμός όμως έχει έναν πολύ σημαντικό όρο, με οικολογικές προεκτάσεις. Για να έχει κανείς την ευκαιρία για να κερδίσει, θα πρέπει να υιοθετήσει μια vegan διατροφή για ένα μήνα.

Shutterstock

Όπως εξήγησε η Beyoncé μέσω της ανάρτησης της στο Instagram, σκοπός του διαγωνισμού είναι να στηρίξει το Greenprint Project, το οποίο προωθεί την vegan διατροφή για περιβαλλοντολογικούς σκοπούς. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της οικολογικής οργάνωσης.

«Τα οφέλη ενός φυτικού γεύματος την ημέρα μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία μας και το περιβάλλον, από την μείωση εκπομπών άνθρακα ως την εξοικονόμηση νερού. Θέλουν να σας θέσουμε μια πρόκληση, όπως θέσαμε πρόκληση στους εαυτούς μας με στόχο έναν πιο φυτικό τρόπο ζωής και να σας αναγνωρίσουμε που υπερασπίζεστε την υγεία σας και την υγεία του πλανήτη» αναφέρουν οι Carters.

Shutterstock

Η vegan διατροφή έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και τον περασμένο Ιανουάριο πάνω από 250.000 άνθρωποι σε 193 χώρες την υιοθέτησαν στα πλαίσια της διαδικτυακής κίνησης Veganuary. Πέραν των οφελών στην υγεία και των ηθικών ζητημάτων, η αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα έχει θετικό οικολογικό πρόσημο, αφού η παραγωγή κρέατος έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.