Πώς να διαλέξετε το καλύτερο και πιο φρέσκο ψάρι

psari-psito
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Αν πρόκειται να αγοράσετε ψάρι, η επιλογή μιας καλής αγοράς και ενός καλού ψαροπώλη που εμπιστεύεστε είναι το πρώτο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Αφού εξασφαλίσετε αυτά, πάμε για τα υπόλοιπα.

Επισκεφτείτε την αγορά και κάντε έρευνα (με τα παρακάτω κριτήρια). Επιλέξτε το πιο φρέσκο ψάρι και όχι αυτό που είχατε στο μυαλό σας πριν φτάσετε στην αγορά, γιατί μπορεί να μην υπάρχει σε καλή ποιότητα. 

Ελέγξτε το ψάρι σας. Μοιάζει φρέσκο; Θα καταλάβετε αν είναι από τα βράγχια, τα οποία θα πρέπει να είναι κόκκινα κι όχι καφέ ή γκρι.

Κοιτάξτε το στα... μάτια. Ψάξτε για λαμπερά και καθαρά μάτια, σαν γυαλί και αποφύγετε τα ψάρια που έχουν συννεφιασμένα ή μη διαφανή μάτια.

Τσεκάρετε ότι το δέρμα του είναι λαμπερό και μεταλλικό.

Σηκώστε το για να δείτε αν γλιστράει. Θα πρέπει να γλιστράει λίγο, αλλά να μην είναι γλοιώδες σαν παλιό χοιρομέρι. Νιώστε το πόσο σφιχτό είναι, όπως θα κάνατε με μια ντομάτα ή ένα αβοκάντο.

Τέλος, μυρίστε το. Θα πρέπει να μυρίζει φρεσκάδα και θαλασσινό νερό κι όχι ψαρίλα.