Γιατί ένιωσε αμήχανα ο Bradley Cooper με τα Oscars;

bradley-cooper Matt Baron
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας εκτίμησε πως «δεν έκανε τη δουλειά» του για μην είναι υποψήφιος για το βραβείο σκηνοθεσίας.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Bradley Cooper, το ριμέικ του κλασικού musical «Ένα αστέρι γεννιέται», αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της σεζόν και έχει αφήσει το στίγμα του σε πολλά μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και διοργανώσεις. Η ταινία έχει ήδη διακριθεί στις Χρυσές Σφαίρες και τα ετήσια βραβεία της αμερικάνικης ένωσης σκηνοθετών και έχει προταθεί για επτά Όσκαρ.

Παρά την τεράστια επιτυχία του «Ένα αστέρι γεννιέται», ο Cooper αποκάλυψε πρόσφατα πως ένιωσε «αμηχανία» επειδή δεν θα είναι υποψήφιος για το βραβείο σκηνοθεσίας στα φετινά Όσκαρ. «Ήμουν με τον φίλο μου, στην Νέα Υόρκη σε μια καφετέρια και κοίταξα στο κινητό μου και η [εκπρόσωπος μου] Nicole μου είχε στείλει μήνυμα να με συγχαρεί για όλα τα άλλα πράγματα, αλλά δεν μου είχε πει τα άσχημα νέα» δήλωσε ο 44χρονος ηθοποιός σε τηλεοπτική συζήτηση του με την Oprah Winfrey.

Invision/AP/REX/Shutterstock / Vianney Le Caer

Η Lady Gaga και ο Bradley Cooper θα ερμηνεύσουν μαζί το «Shallow» από το soundtrack του «Ένα αστέρι γεννιέται», στη τελετή απονομής των Όσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου.

«Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν αμηχανία, πραγματικά ένιωσα αμήχανα που δεν έκανα το κομμάτι μου» ομολόγησε ο Cooper, με την Winfrey να απαντά πως στην θέση του θα ένιωθε κάτι αντίστοιχο. «Ναι, αμηχανία, Θεέ μου, δεν έκανα την δουλειά μου» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός. «Η αλήθεια είναι πως νιώθεις σαν ηττημένος όταν ο κόσμος σου συμπεριφέρεται έτσι μετά. Αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα. Η τελετή βράβευσης τελειώνει και πρώτα από όλα, σε αποφεύγουν για λίγο και μετά σου λένε πως ήταν καλή ταινία» εξήγησε ο Cooper.

Ο ανταγωνισμός για το βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας φέτος είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Λάνθιμος («Η ευννούμενη»), Spike Lee («BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση»), Alfonso Cuarón («Roma»), Adam McKay («Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία») και Pawel Pawlikowski («Ψυχρός Πόλεμος»).