Ο Sean Penn στηρίζει τον Bradley Cooper και το «Ένα αστέρι γεννιέται» στα Όσκαρ

sean-penn-bradley-cooper
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας έστρεψε τα βέλη του στην Ακαδημία για «έλλειψη θάρρους» επειδή αγνόησε τον Cooper στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Bradley Cooper, το ριμέικ του κλασικού musical «Ένα αστέρι γεννιέται» με την Lady Gaga, μπορεί να αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραγωγές στις μεγάλες διοργανώσεις, όμως οι διοργανωτές των Όσκαρ δεν θεώρησαν ότι η πρώτη του δουλειά πίσω από την κάμερα ήταν άξια μιας υποψηφιότητας. Ο ίδιος ο Cooper αργότερα αποκάλυψε πως ένιωσε «αμηχανία» με την εξέλιξη, θεωρώντας πως αδικήθηκε.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως νιώθει ο Sean Penn, ο οποίος έγραψε ένα άρθρο για τον Cooper στο Deadline. «Ο Bradley Cooper έχει ένα πρόβλημα. Σίγουρα, όλα μοιάζουν καλά απέξω. Οικογένεια, δημοφιλία, περιουσία και με την πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης, έχει κάνει την πιο πετυχημένη σύγχρονη ιστορία αγάπης όλων των εποχών. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχει ο Bradley Cooper».

Σύμφωνα με τον Penn, ο Cooper είναι τόσο πετυχημένος και αγαπητός, που οι διοργανωτές των Όσκαρ δεν θα του δώσουν μια ευκαιρία φέτος, με το σκεπτικό πως θα έχει πολλές ευκαιρίες για να διακριθεί ως σκηνοθέτης στο μέλλον. Συνεχίζοντας ο Penn κατέκρινε την επιλογή της Ακαδημίας να αναγνωρίσει πολλές «αναλώσιμες» ταινίες που «ακολουθούν τα trend», χωρίς όμως να κατονομάζει ποιες ταινίες εννοεί.

Ο Penn εκτίμησε πως το «Ένα αστέρι γεννιέται» θα αγνοηθεί στα Όσκαρ, αλλά «υψώνει το ποτήρι» του στον Cooper, υπογραμμίζοντας καυστικά πως η πρόποση του έχει την ίδια αξία όσο «μια επιχρυσωμένη σφαίρα ή ένα ανδρικό αγαλματίδιο χωρίς πέος (επίσης επιχρυσωμένο)». Κλείνοντας ο Penn τονίζει πως το musical του Cooper είναι «απλά όλα όσα πρέπει να είναι μια ταινία. Εάν τιμήσουμε κάτι, πρέπει να είναι αυτό».