Το τέχνασμα του 1€ που κάνει το άρωμά σας να διαρκεί όλη μέρα

kolonia-gunaika-murodia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι ειδικοί στην ομορφιά αγαπούν αυτό το ταπεινό μυστικό για να αναδείξετε ακόμη περισσότερο το πολυτελές eau de parfum σας.

Οι ειδικοί στην ομορφιά έχουν αποκαλύψει το πιο απίθανο και πάμφθηνο τέχνασμα, που μπορεί να μεγιστοποιήσει τον χρόνο απόδοσης ενός αρώματος στο δέρμα σας: η βαζελίνη. Δεν το πιστεύετε; Δείτε τι λέει μια από τις κορυφαίες perfume guru: «H βαζελίνη ήταν το κλειδί για να διαρκεί το άρωμά σας όλη μέρα.

Σε αντίθεση με μια κρέμα σώματος ή προσώπου -ακόμη και αν είναι εμπλουτισμένη με το αντίστοιχο αγαπημένο σας άρωμα-, η βαζελίνη δεν απορροφάται εύκολα από το δέρμα και καταφέρνει να κατακρατά όλη την ευωδιά αναλλοίωτη για περισσότερες ώρες», εξηγεί η Victoria Frolova, τρεις φορές βραβευμένη beauty blogger, η οποία παράλληλα εργάζεται ως ερευνήτρια και σύμβουλος αρωματοποιίας.

«Ξοδεύοντας απλά 1€ για ένα μικρό βαζάκι βαζελίνης χωρίς άρωμα, και απλώνοντάς το πάνω στα σημεία που ψεκάζετε το κλασικό αγαπημένο σας. ή το ολοκαίνουργιο άρωμα θα διαπιστώσετε ότι θα η ένταση του αρώματος θα αρχίσει να μειώνεται από αργά απόγευμα και μετά», λέει η Frolova.

Η βαζελίνη δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται από τους ειδικούς ως τέλειο εναλλακτικό ενυδατικό μέσο, και πως έχει αυτή την μαγική ιδιότητα να διατηρεί στην επιφάνεια του δέρματος το άρωμα που φοράτε. Το 2015, μια επίσης φημισμένη αρωματοποιός, η Christine Luby, η οποία συνεργάστηκε για την δημιουργία αρωμάτων με τους οίκους Tom Ford και Jo Malone, είχε δηλώσει: «Όσο πιο ξηρό είναι το δέρμα, τόσο γρηγορότερα εξαερώνονται τα αιθέρια έλαια ενός αρώματος. Αντίθετα, ένα προϊόν πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία σαν τη βαζελίνη, βοηθά τα συστατικά του αρώματος να γίνονται ένα με το δέρμα».

Το μυστικό του ενός ευρώ...

- Vaseline Jelly: 100% καθαρή βαζελίνη, που προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα.

... και 5 μεθυστικές αρωματικές συνθέσεις, που αξίζει να φορέσετε από πάνω του:

1. Eau de Parfum Private Blend Fleur De Portofino, Tom Ford: Τολμηρό άρωμα με μια ιδιαίτερη σύνθεση από φρέσκα λουλούδια.

2. Εau de Toilette Eau des Merveilles Blueue, Hermes: Ξυλώδες αισθησιακό άρωμα, που διεγείρει τις αισθήσεις.

3. Eau de Toilette Philosykos, Diptyque: Γοητευτικό άρωμα εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι, με νότες από φύλλα συκής. Μια ωδή στο δέντρο της συκιάς, από τον κορμό  που τον ζεσταίνει ο ήλιος, μέχρι τα δροσερά φύλλα και το γαλακτώδες φρούτο (attica).

4. Eau de Toilette Chinotto di Liquria, Aqua di Parma: Μια κορυφαία σύνθεση από το μεσογειακό φρούτο Chinotto (δηλαδή, την ξινή μυρτόφυλλη νεραντζιά) και νότες μανταρινιού, γιασεμιού, κάρδαμου, πατσουλί και musk (attica).

5. Bronze Wood & Leather Cologne Intense, Jo Malone: Λάγνο θηλυκό άρωμα, που συνδυάζει το δέρμα με τις ξυλώδεις μυρωδιές από κέδρο, συν νότες από γκρέιπφρουτ και βετιβέρ (attica).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ