Η ζωή της Aretha Franklin στη μικρή οθόνη

aretha-franklin Roger Bamber
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο επόμενος κύκλος του «Genius» θα εστιάσει στη «Βασίλισσα της Soul» υπό την εποπτεία της Suzan-Lori Parks.

Τον περασμένο Απρίλιο το National Geographic είχε ανακοινώσει πως ο τρίτος κύκλος της πετυχημένης docudrama ανθολογίας «Genius» θα επικεντρωνόταν στην Mary Shelley. Σύμφωνα όμως με μια νέα ανακοίνωση, η σειρά για την δημιουργό του Frankenstein έχει αναβληθεί, καθώς ο επόμενος κύκλος θα εστιάσει σε μια άλλη ιδιοφυία, την Aretha Franklin.

Επικεφαλής της σειράς θα είναι πλέον η βραβευμένη με Πούλιτσερ θεατρική συγγραφέας Suzan-Lori Parks, αντικαθιστώντας τον Ken Biller ο οποίος επέβλεψε τους προηγούμενους δύο κύκλους για τον Albert Einstein και τον Pablo Picasso. Άρθρο του Deadline αποκαλύπτει πως το National Geographic πήρε την σχετική απόφαση λίγο μετά τον θάνατο της Franklin τον περασμένο Αύγουστο.

Invision/AP / Charles Sykes

Το μεγάλο στοίχημα για τους παραγωγούς της σειράς ήταν να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες για την χρήση της μουσικής της «Βασίλισσας της Soul» και σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν συγκεντρώσει περίπου το 80% της μουσικής μέχρι στιγμής.

Το Deadline εξηγεί πως η ανθολογία «θα εξερευνήσει την μουσική ιδιοφυΐα, ασύγκριτη καριέρα, καθώς και την ανυπολόγιστη επίδραση και διαρκής επιρροή που είχε σε όλο τον κόσμο». Πηγή του άρθρο σημείωσε πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα γίνει η πρεμιέρα της σειράς, όμως στόχος των παραγωγών είναι να πραγματοποιηθεί στις «αρχές του 2020».