Πού πάμε όταν μας ανοίγει η όρεξη για χοτ ντογκ;

xot-ntogk
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ένα από τα πιο χορταστικά και κλασικά street food, τα χοτ ντογκ κυκλοφορούν στην πόλη μας σε διάφορες παραλλαγές κι εμείς ψάχνουμε τα καλύτερα.

Καντίνα Μαβίλη, πλατεία Μαβίλη
Όποιος ξέρει να εκτιμήσει ένα περιποιημένο χοτ ντογκ τη σωστή ώρα, δεν γίνεται να μην έχει περάσει κάποια στιγμή στη ζωή του από την καντίνα στην πλατεία Μαβίλη, η οποία ξεκίνησε ως καντίνα και συνεχίζει πλέον ως κατάστημα, ακριβώς απέναντι από το σημείο που λειτουργούσε τόσα χρόνια. Φανατικοί Αθηναίοι και πολλοί τουρίστες καταφτάνουν εκεί μετά τις 7.30 και κυρίως αργά τη νύχτα, μετά το ποτό τους για ένα διαχρονικό χοτ ντογκ, με πολλές επιλογές πέραν του κλασικού λουκάνικο-κέτσαπ-μουστάρδα. Info: Σούτσου 3, πλατεία Μαβίλη, 210 6411198.

Johnie hot dog, Ελληνικό, Καλλιθέα, Γκάζι
Ξεκίνησε το 2008 στη Λεωφόρο Συγγρού 136 έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου στήθηκε η πρώτη καντίνα και σήμερα μετρά τρεις καντίνες (άλλη μια στην Ποσειδώνος στο Ελληνικό και  στην Ιερά Οδό στο Γκάζι) και ένα κατάστημα στην Κολοκοτρώνη σε όλη την Αθήνα. Αν βρεθείτε σε κάποιο από αυτά, εκτός της κλασικής συνταγής (σάλτσα κρεμμυδιού, λάχανο, καρότο, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα) θα βρείτε και hot dog relish, cornrelish και pepper relish που είναι αυθεντικές αμερικάνικες σάλτσες, όπως και τραγανό τηγανητό κρεμμυδάκι, γλυκόξινο αγγουράκι, γλυκοκαυτερή μαύρη μουστάρδα Βαυαρίας, ζεστό λιωμένο τυρί Cheddar, καυτερές πιπεριές jalapenos, μουστάρδα με μέλι και βερολινέζικο κέτσαπ με κάρυ. Στα λουκάνικα δίνει 4 επιλογές (κλασικό Φρανκφούρτης, ψητό χωριάτικο, λουκάνικο από κοτόπουλο και λευκό γερμανικό Bratwust) και μαζί με το αφράτο φρέσκο ζεστό ψωμάκι δίνουν άπειρους συνδυασμούς. Info: http://www.johniehotdog.gr/

Uberness, Λαχαναγορά Ρέντη
Αν θέλετε χοτ ντογκ με υπογραφή, τότε κατευθυνθείτε προς τη λαχαναγορά Ρέντη, όπου θα βρείτε την Uberness καντίνα του Βασίλη Καλλίδη με ένα μικρό αλλά άκρως γευστικό street μενού. Ανάμεσα στις επιλογές του βρίσκεται και το Uberdog, δηλαδή χοτ ντογκ σε ψωμί brioche με λιωμένο τυρί, κρεμμύδι, πίκλες, σπιτική κέτσαπ και μουστάρδα και φρέσκες τηγανητές πατάτες. Info: Λεωφ. Γεωρ. Παπανδρέου 12-15, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 210 4816320.

Momo, Καλλιθέα
Μπορεί το χοτ ντογκ να το έχουμε μάθει ως μια κλασική, λαϊκή αμερικάνικη συνήθεια, αλλά στην Καλλιθέα και το Momo το σκηνικό αλλάζει και το χοτ ντογκ μετατρέπεται σε γκουρμέ λιχουδιά. Με διπλό λουκάνικο, με σάλτσα μουστάρδας, σος κιμά, onion Bolognese, καραμελωμένα κρεμμύδια και μπόλικη πρώτη ύλη που μυρίζει φρεσκάδα και καινοτομία, τα χοτ ντογκ του Momo σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν αν θέλετε το street food σας εκλεπτυσμένο. Info: Σαπφούς 95, Καλλιθέα, 210 9562300.

Καντίνα της Μιχαλακοπούλου
Καντίνα και χοτ ντογκ πάνε μαζί και στην Καντίνα της Μιχαλακοπούλου θα βρείτε το –για πολλούς- καλύτερο «βρώμικο» της Αθήνας. Με αφράτο ψωμάκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανο, σάλτσα κρεμμύδι και άλλα υλικά στη διάθεσή σας, το χοτ ντογκ της θρυλικής καντίνας θα σας χαρίσει απόλαυση, είτε είστε μετά από νυχτερινή έξοδο, είτε επειδή απλώς περάσατε από εκεί και δεν μπορέσατε να αντισταθείτε. Info: Μιχαλακοπούλου και Ιριδανού, 210 7229129.