Ψυχρή ανταπόκριση του κοινού στην «Ψυχρή καταδίωξη» του Liam Neeson

cold-pursuit
ΤΡΙΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το παρελθόν του βετεράνου ηθοποιού είχαν αντίκτυπο στις επιδόσεις της νέας ταινίας στα box office.

Η νέα περιπέτεια του Liam Neeson, το «Ψυχρή καταδίωξη» του Hans Petter Moland, δεν κατάφερε να «βάλει φωτιά» στα box office, αφού τα έσοδα της κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της στην Αμερική ανήρθαν σε μόλις 10,8 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο του The Wrap, πρόκειται για την χειρότερη επίδοση ταινίας ευρείας κυκλοφορίας του Neeson από το 2010, όταν συμπρωταγωνίστησε με τον Russell Crowe στο «Οι επόμενες τρεις μέρες» του Paul Haggis με έσοδα 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

Elizabeth Banks και Russell Crowe εμφανίστηκαν πλάι στον Liam Neeson στο «Οι επόμενες τρεις μέρες».

Οι κακές επιδόσεις της ταινίες οφείλονται εν μέρει στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Neeson, όπου αποκάλυψε τη ρατσιστική αντίδραση του μετά από τον βιασμό μιας φίλης του πριν από πολλά χρόνια. Μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, ο βετεράνος ηθοποιός έσπευσε να ξεκαθαρίσει την θέση του, εξηγώντας πως το συμβάν τον ώθησε να αναζητήσει βοήθεια.

Ο Neeson ενσάρκωσε τον υπερήρωα Darkman στην ομώνυμη ταινία του Sam Raimi το 1990.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχικές εκτιμήσεις για την επίδοση της ταινίας, οι οποίες έγιναν πριν την δημοσιοποίηση της σχετικής συνέντευξης, έκαναν λόγο για έσοδα 7-10 εκατομμύρια δολάρια. Το «Ψυχρή καταδίωξη» αποτελεί την χειρότερη επίδοση περιπέτειας του Neeson μετά το «Darkman» που σκηνοθέτησε ο Sam Raimi. Η συγκεκριμένη ταινία έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 1990 και τα έσοδα της πρώτης εβδομάδας κυμάνθηκαν στα 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά ανήρθαν σε 48 εκατομμύρια.