Οι 3 καλύτερες σπιτικές κούρες για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας

gunaika-prosopo-xamogelo-kathreftis-derma-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Εύκολες, φυσικές συνταγές καθαρισμού με απλά υλικά που τονώνουν και ανανεώνουν το δέρμα.

Υπάρχουν βδομάδες ολόκληρες που δεν σας μένει χρόνος για beauty-shopping ή για επίσκεψη στο spa (μπορεί, βασικά, να μην σας περισσεύουν και τα χρήματα). Η επιδερμίδα σας, ωστόσο, έχει τεράστιες απαιτήσεις για φροντίδα και ανανέωση. Δείτε πώς με αυτές τις απλές «συνταγές» καθαρισμού  θα καλύψετε όλες τις απαιτήσεις που έχει το δέρμα σας, στην άνεση του σπιτιού σας. Αρκεί να ανακατέψετε αγνά, φυσικά υλικά από τα ντουλάπια, το ψυγείο ή τις γλάστρες σας, δημιουργώντας τις ιδανικές φόρμουλες καθαρισμού και λάμψης του προσώπου σας.

Κούρα στον ατμό

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από έναν απλό καθαρισμό που εφαρμόζετε με τις κρέμες, τα scrub και τις λοσιόν, δοκιμάστε μια «σάουνα προσώπου» με βότανα μια φορά την εβδομάδα:

- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε νερό και ρίχνετε από μια κουταλιά της σούπας τσάι του βουνού, δενδρολίβανο, βασιλικό και θυμάρι.

- Σκεπάζετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και σκύβετε πάνω από τον ατμό που αναδύεται από την κατσαρόλα για 10 λεπτά.

- Στη συνέχεια, σκουπίζετε όλο το πρόσωπο με ένα βαμβάκι και περνάτε μια τονωτική λοσιόν.

Ο καθαρισμός με ατμό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και το βοηθά να αναπνεύσει καλύτερα. Και επιπλέον, μόλις απλώσεις την ενυδατική σας, τα θρεπτικά συστατικά θα φτάσουν πολύ βαθύτερα από ό,τι συνήθως.

Ζεστή κομπρέσα ζεστή και αιθέρια έλαια

Αν δεν θέλετε να κάθεστε για 10 λεπτά πάνω από μια ατμισμένη κατσαρόλα, δοκιμάστε το εξής εναλλακτικό κόλπο:

- Βράστε νερό σε ένα μπρίκι και ρίξτε στο τέλος 2 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο -το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια για το πρόσωπο.

- Αδειάστε το περιεχόμενο σε μια μικρή πετσέτα μπάνιου και αφού την στύψετε καλά, περιμένετε έως ότου η θερμοκρασία είναι ανεκτή. Αμέσως, τυλίξτε με αυτήν όλο το πρόσωπο για 5 λεπτά.

- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές και θα διαπιστώσετε ότι η επιδερμίδα σας θα δείχνει πιο ξεκούραστη και λαμπερή, ενώ οι λεπτές γραμμές έκφρασης θα έχουν απαλυνθεί θεαματικά.

 Λιωμένα καρύδια με  γιαούρτι

Βάλτε στο blender μια χούφτα καρύδια, δυο κουταλιές γιαούρτι και ένα κουταλάκι του γλυκού καθαρό αμυγδαλέλαιο, μέχρι να γίνουν πολτός και απλώστε το μείγμα σαν μάσκα σε όλο το πρόσωπο για 15 λεπτά, επιτρέποντας σε κάθε φυσικό συστατικό να κάνει όλη τη δουλειά:

- Το καρύδι διώχνει τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και το λιπαρό σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος

- Το γαλακτικό οξύ του γιαουρτιού συσφίγγει τους πόρους και το εξωτερικό επίπεδο της επιδερμίδας

- Το αμυγδαλέλαιο καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και σφριγηλό.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ