Noel Gallagher: «Η αλήθεια είναι στους Sex Pistols»

noel-gallagher Tracey Welch
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο πρώην κιθαρίστας των Oasis θεωρεί το «Never Mind The Bollocks» ως τον πιο σημαντικό δίσκο όλων των εποχών.

Στα τρία περίπου χρόνια που υπήρξαν ενεργό συγκρότημα στα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι Sex Pistols πρόλαβαν να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ και να δώσουν φωνή σε ένα αναδυόμενο μουσικό κίνημα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Noel Gallagher, το «Never Mind The Bollocks» είναι ο πιο σημαντικός δίσκος όλων των εποχών.

Ο πρώην κιθαρίστας των Oasis έκανε τη σχετική δήλωση στο πλαίσιο ενός άρθρου στο Q Magazine, για τους 156 δίσκους που έχουν ασκήσει τη μεγαλύτερη επιρροή. «Ο πιο σημαντικός δίσκος όλων των εποχών είναι το “Never Mind The Bollocks”. Άνθρωποι που ακόμα εργάζονται στη μουσική βιομηχανία έκαναν ό,τι έκαναν εξαιτίας αυτού του δίσκου» τόνισε ο Gallagher. «Ήταν η απόλυτη στροφή, δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο» υπογράμμισε ο Gallagher στο άρθρο.

REX/Shutterstock / Ray Stevenson

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gallagher αποθεώνει τον συγκεκριμένο δίσκο. Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο BBC το 2013, ο Βρετανός μουσικός χαρακτήρισε το άλμπουμ «εξαιρετικά προκλητικό» και θεωρεί πως η ερμηνεία του John Lydon κατέστησε ό,τι προηγήθηκε (μουσικά) ως ξεπερασμένο. «Έχω κάνει δέκα άλμπουμ και στο μυαλό μου δεν το πλησιάζουν καν και είμαι ένας αλαζονικός μπάσταρδος. Θα τα έδινα όλα για να το είχα γράψει, πραγματικά θα το έκανα» εξήγησε στη συνέχεια ο Gallagher.

Το «Never Mind The Bollocks» κυκλοφόρησε το 1977 μετά από μια σειρά singles που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως για τους εμπρηστικούς στίχους, όπως το «Anarchy in the UK» και «God Save The Queen». Παρά το γεγονός ότι πολλά καταστήματα αρνήθηκαν να το βάλουν στα ράφια τους, το άλμπουμ των Sex Pistols κατέλαβε την πρώτη θέση των βρετανικών charts.