Το πρώτο τρέιλερ του «Catch-22» αποκαλύπτει τον παραλογισμό του πολέμου

catch-22
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο George Clooney πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και υπογράφει την τηλεοπτική μεταφορά του αντιπολεμικού μυθιστορήματος του Joseph Heller.

Μετά από πολλά χρόνια ο George Clooney επιστρέφει στην μικρή οθόνη για λογαριασμό του Hulu στην τηλεοπτική μεταφορά του «Catch-22», του κλασικού μυθιστορήματος που εξέδωσε ο Joseph Heller το 1961. Ο Clooney εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μίνι σειρά, έχει αναλάβει την συγγραφή του σεναρίου και την σκηνοθεσία.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του «Catch-22»

Η πλοκή του «Catch-22» διαδραματίζεται στην Ιταλία κατά τον Β' ΠΠ και κεντρικός ήρωας είναι ένας βομβαρδιστής της αμερικανικής αεροπορίας, ο οποίος δυσανασχετεί με τις ολοένα και αυξανόμενες αποστολές που του ανατίθενται. Το πρόβλημά του όμως δεν είναι οι χιλιάδες εχθροί στα πεδία των μαχών, αλλά η δική του πλευρά. 

Hulu

Μέσα σε όλον τον παραλογισμό του πολέμου, ένας γραφειοκρατικός κανόνας προβληματίζει τον ήρωα, σύμφωνα με τον οποίο εάν κάποιος ανησυχεί για την ασφάλειά του είναι σημάδι εχεφροσύνης. Εάν προσπαθήσει να αποφύγει τις επικίνδυνες αποστολές που του ανατίθενται, όμως, θα βρεθεί υπόλογος στις αρχές. Δηλαδή δηλαδή το να εκτελεί οικειοθελώς τις αποστολές θεωρείται ένδειξη τρέλας, όμως την ίδια στιγμή το να ζητήσει την απαλλαγή θεωρείται σημάδι λογικής, οπότε τυπικά δεν μπορεί να καταθέσει το σχετικό αίτημα.

Hulu

Στην σειρά εμφανίζονται επίσης οι Christopher Abbott, Kyle Chandler, Hugh Laurie, Julie Ann Emery και Giancarlo Giannini μεταξύ άλλων. Τα έξι επεισόδια της μίνι σειράς θα κάνουν την πρεμιέρα τους στην πλατφόρμα του Hulu στις 17 Μαΐου.