Μετά το Westeros έρχεται ένας μακρινός γαλαξίας

star-wars-millennium-falcon-space
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Game Of Thrones» ετοιμάζουν μια νέα τριλογία ταινιών «Star Wars» για την Disney.

Η όγδοη και τελευταία σεζόν του «Game Of Thrones» θα κάνει την πρεμιέρα της τον Απρίλιο και οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς, David Benioff και D.B. Weiss, σκοπεύουν μετά να αφοσιωθούν σε ένα «Star Wars» project για την Disney. Μετά τις ανακατατάξεις στον προγραμματισμό της Disney δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με αυτό, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις, πρόκειται για μια τριλογία ταινιών.

Η είδηση ήρθε από το πρόεδρο του HBO, Casey Bloys, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις καθυστερήσεις της σειράς «Confederate» των Benioff και Weiss, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν ανακοινώθηκε το 2017. «Η καθυστέρηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι τους προσφέρθηκαν τρεις ταινίες “Star Wars”» δήλωσε ο Bloys στο TVLine.

Invision/AP / Vince Bucci

Πίσω από την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Game Of Thrones» βρίσκεται το δίδυμο David Benioff και D.B. Weiss.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Bloys, η Disney ετοιμάζει δύο τριλογίες για να επεκτείνει το franchise μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας των Skywalker με το ένατο επεισόδιο τον Δεκέμβριο: μια από τους Benioff-Weiss και άλλη μια από τον Rian Johnson. Δεδομένων των προβληματισμών που έχουν εκφραστεί για την επίδοση του Johnson στο «Οι τελευταίοι Τζεντάι», η συγκεκριμένη τριλογία ενδέχεται να καθυστερήσει ή και να μην υλοποιηθεί. Άλλωστε τα σχέδια για αυτοτελείς ταινίες για τον Boba Fett και τον Obi-Wan Kenobi έχουν «παγώσει» μετά τις «χαμηλές πτήσεις» του «Solo».

Lucasfilm

Το «The Mandalorian» θα προβληθεί στο Disney+ μέσα στο 2019.

Παράλληλα όμως με τις κινηματογραφικές παραγωγές, η Disney έχει στραφεί στις live-action σειρές για την πλατφόρμα streaming που ετοιμάζει. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί το «The Mandalorian», μια σειρά με στοιχεία western και ένα all-star καστ που θα διαδραματίζεται ανάμεσα σε original και σίκουελ τριλογία, καθώς και μια σειρά κατασκοπίας με κεντρικό ήρωα τον Cassian Andor – τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Diego Luna στο «Rogue One».