Τα επαγγελματικά βήματα για τέλεια φρύδια

cara-delevingne
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Είτε είστε εξπέρ στην περιποίηση των φρυδιών σας, είτε τώρα αρχίζετε να πειραματίζεστε μαζί τους, μάθετε μερικά πολύτιμα μυστικά για ένα αψεγάδιαστο brow make-up.

Τα δυο τόξα πάνω από τα μάτια αποτυπώνουν με το παραμικρό -και σχεδόν ακούσια- την συναισθηματική σας κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο αποτελούν βασικό μέσο έκφρασης και γοητείας, ίσως και περισσότερο από τα μάτια. Συνεπώς, μια αρμονική, καλοσχηματισμένη και σωστά φροντισμένη εικόνα φρυδιών, αποτελεί κορυφαία κίνηση ομορφιάς για κάθε γυναίκα. Δείτε πώς θα πετύχετε το ιδανικό brow make-up μέσα από μια απλή ρουτίνα η οποία θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τη θηλυκότητά σας, με τη βοήθεια της θρυλικής make-up artist Charlotte Tilbury, με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της μόδας.

Το τέλειο σχήμα

Αν χωρίσετε σε τρία μέρη το κάθε φρύδι σας, το παχύ τμήμα του θα πρέπει να ξεκινά από την άκρη μιας νοητής κάθετης γραμμής που καταλήγει στα πτερύγια της μύτης. Το τόξο, δηλαδή η καμπύλη του φρυδιού, θα πρέπει να είναι στο μέσο και η λεπτή του άκρη θα πρέπει να εξέχει ελάχιστα από την εσωτερική γωνία του ματιού.

 Πυκνότητα και χρωματικός τόνος

Αν οι τρίχες των φρυδιών σας είναι αραιές, χρησιμοποιείστε ένα μολύβι ή την ειδική σκιά φρυδιών ώστε να γεμίσετε τα κενά. Στις καστανές, η ιδανική απόχρωση των φρυδιών είναι δυο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αντίθετα, αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά ή αν έχεις πολλά λευκά, τα φρύδια θα πρέπει να τονιστούν με μια απόχρωση δύο τόνους σκουρότερη για να αναβαθμιστεί η συνολική εικόνα της επιδερμίδας του προσώπου. Σε κάθε περίπτωση η ανοιχτή καφέ απόχρωση είναι η πιο ασφαλής χρωματική επιλογή.

Η Tilbury επισημαίνει κάτι, που θεωρεί πολύ σημαντικό: «Όταν επιχειρείτε μια δραστική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών, θυμηθείτε να προσαρμόζετε ανάλογα και το χρώμα των φρυδιών».

Αφαιρώντας τα περιττά

Τα φρύδια που θυμίζουν λεπτή γραμμή είναι μια τάση που ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Σήμερα, οι πασαρέλες είναι γεμάτες με πρόσωπα στα οποία κυριαρχούν τα έντονα φρύδια, αρκεί να μην φτάνουν στα όρια του θάμνου. «Ο ιδανικός καθαρισμός της περιοχής πάνω από το τόξο όπως και στο μεσόφρυο γίνεται με μια τεχνική που λέγεται threading, μέσω μια ειδικής κλωστής που εφαρμόζουν οι επαγγελματίες αισθητικοί. Ωστόσο, στο σπίτι μπορείτε να επιλέξετε ένα καλό σετ με εργαλεία καθαρισμού φρυδιών (τσιμπιδάκια, ξυραφάκια χτενάκια), και να οπλιστείτε με υπομονή αφαιρώντας τρίχα-τρίχα ό,τι πετάει», λέει η Tilbury.

Το πιο πολύτιμο αξεσουάρ είναι το τσιμπιδάκι, με τους επαγγελματίες να προτιμούν εκείνα που έχουν λοξή άκρη και αφαιρούν γρήγορα με τη φαρδιά πλευρά της τις πιο μακριές τρίχες ενώ με τη μύτη καθαρίζουν το τόξο του φρυδιού από τις πιο κοντές τρίχες.

Τατουάζ στα φρύδια

Αν για κάποιο λόγο έχετε προβληματικά φρύδια, τόσο από άποψη σχήματος όσο και πυκνότητας, ιδανική επιλογή είναι το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών. Η Μαίρη Φιλιππαίου, ιδιοκτήτρια του ΜF Day Spa προτείνει την τεχνική Nano Spray, η οποία εφαρμόζεται μόνο στα ανώτερα στρώματα του δέρματος (σαν «τατουάζ») και χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα και διαρκεί πάνω από 6. Η όλη διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά και είναι ανώδυνη.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ