Οι R.E.M. κατακεραυνώνουν τον Donald Trump

michael-stipe-donald-trump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος πρόεδρος χρησιμοποίησε το «Everybody Hurts» σε ένα πολιτικό meme, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του rock συγκροτήματος.

Ο Donald Trump πρόσφατα ανέβασε ένα ανέβασε ένα νέο meme στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου χρησιμοποίησε ως μουσική επένδυση ένα τραγούδι των R.E.M.. Στην ανάρτησή του ο Αμερικάνος πρόεδρος επανέλαβε τις πολιτικές τοποθετήσεις του από την πρόσφατη State of the Union ομιλία του και άφησε αιχμές κατά των επικριτών του, παίζοντας το «Everybody Hurts».

Το συγκεκριμένο κλιπ έχει πλέον αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του Trump, όμως οι R.E.M. εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του Αμερικάνου προέδρου. Σε μια ανάρτησή τους στο Twitter, οι Αμερικάνοι ροκάδες έγραψαν: «Παγκόσμιε αρχηγέ, υποκρίσου! Κογκρέσο και media, εξαφανίστε αυτόν τον απατεώνα! Με αγάπη, R.E.M.».

Η απάντηση των R.E.M. δεν ήταν τυχαία, αφού παραπέμπει στο τραγούδι «World Leader Pretend», του οποίου οι στίχοι αναφέρουν «I raised the wall and I will be the one to knock it down», δηλαδή «έχτισα έναν τοίχο και εγώ θα είμαι αυτός που θα τον κατεδαφίσει».

REX/Shutterstock / Darren Kidd

Οι R.E.M. σχηματίστηκαν το 1980 και διαλύθηκαν περίπου 30 χρόνια αργότερα, το 2011, έχοντας κυκλοφορήσει 15 άλμπουμ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι R.E.M. έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για τον Donald Trump. To 2015 o υποψήφιος, τότε, πρόεδρος και άλλοι πολιτικοί είχαν χρησιμοποιήσει το «It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)» σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ο frontman του συγκροτήματο,ς Michael Stipe, δεν έκρυψε τη δυσφορία του, απαιτώντας: «Να μην χρησιμοποιηθεί η μουσική ή η φωνή μου στο ηλίθιο παιχνίδιο της καμπάνιας των πολιτικών».